Οι Συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν σήμερα ότι θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες της ΕΕ με τον ίδιον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνησή τους, τον Ιανουάριο του 2021

Οι Συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν σήμερα ότι θα αντιμετωπίσουν τους πολίτες της ΕΕ με τον ίδιον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τους μετανάστες από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνησή τους, τον Ιανουάριο του 2021.

Ανακοινώνοντας λεπτομέρειες για τη μεταναστευτική πολιτική τους μετά το Brexit, και στον προεκλογικό ορίζοντα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, οι Συντηρητικοί ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες της ΕΕ θα είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τυπικά μία πενταετία πριν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές κοινωνικών παροχών, ενώ θα υποβάλλονται σε πρόσθετη οικονομική χρέωση για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

«Καθώς βγαίνουμε από την ΕΕ θα έχουμε μια νέα ευκαιρία για δικαιοσύνη, αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι όλοι αυτοί που έρχονται εδώ θα έχουν μια ισότιμη μεταχείριση. Θα κάνουμε το μεταναστευτικό μας σύστημα ισότιμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζόνσον.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr