Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί τo hashtag «κυάνιο» είναι το δημοφιλέστερο στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο

Γιατί τo hashtag «κυάνιο» είναι το δημοφιλέστερο στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο

H δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο στο τουρκικό google είναι η φράση «από που αγοράζει κανείς κυάνιο» και στο twitter το hashtag «κυάνιο».

H δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο στο τουρκικό google είναι η φράση «από που αγοράζει κανείς κυάνιο» και στο twitter το hashtag «κυάνιο».

Αφωνη η τουρκική κοινωνία…

Η αιτία γι’ αυτό σοκάρει καθώς η τουρκική κοινωνία παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες άφωνη το… μπαράζ μαζικών αυτοκτονιών οικογενειών με χρήση κυανίου λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Οι αυτοκτονίες χρεωμένων οικογενειών παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και αναγκάζουν την τουρκική κυβέρνηση να παρέμβει.

Μετά τη μαζική αυτοκτονία άλλης μίας οικογένειας χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συνέλθουν οι αρμόδιοι φορείς για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Τρεις οικογένειες στον θάνατο

Από τις αρχές Νοεμβρίου, τρεις οικογένειες, προκειμένου να απαλλαγούν από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά τους, έβαλαν τέλος στη ζωή των μελών τους με κυάνιο, το οποίο προμηθεύτηκαν μέσω Διαδικτύου.

Χθες τα ξημερώματα, τριμελής οικογένεια, ανάμεσά τους και το 6χρονο παιδί τους, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά τους, στο Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Οπως έγινε γνωστό από τις ανακριτικές αρχές, η οικογένεια ήταν καταχρεωμένη και το κυάνιο χορήγησε ο πατέρας, πρώτα στη γυναίκα και το παιδί τους, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος.

Τέσσερα αδέλφια νεκρά από κυάνιο

Το πρώτο περιστατικό αυτοκτονίας με κυάνιο είχε καταγραφεί πάλι στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Νοεμβρίου, όταν τέσσερα ενήλικα αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στα σπίτια τους λόγω δηλητηρίασης από κυάνιο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι φίλος των θυμάτων δήλωσε πως αντιμετώπιζαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα δεύτερη μαζική αυτοκτονία στην Αττάλεια.

«Βάζουμε τέλος στις ζωές μας»

Σε αυτήν την περίπτωση, μάλιστα, ο πατέρας της οικογένειας άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να συντηρήσει την οικογένειά του.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους, αλλά δεν υπήρχε κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε. Βάζουμε τέλος στις ζωές μας» έγραψε και αυτοκτόνησε με κυάνιο αφού πρώτα το χορήγησε στη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024