Την θλίψη σκόρπισε στον καταυλισμό της Μόριας ο θάνατος ενός βρέφους εννέα μηνών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα», πρόκειται για ένα προσφυγόπουλο στη Μόρια μόλις εννέα μηνών, το οποίο πέθανε από αφυδάτωση.

Σύμφωνα με τους ΓΧΣ το μωρό έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μερες. Η ομάδα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από το νοσοκομείο χτες.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες σε αυτούς τους καταυλισμούς φιλοξενίας.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τη νέα αυτή τραγωδία» γράφουν οι ΓΧΣ.

«Παιδιά πεθαίνουν στην Ευρώπη λόγω της παραμέλησης της υγειονομικής περίθαλψης & των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης. Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι εξωφρενικό & δεν μπορεί να συνεχιστεί» αναφέρουν επίσης σε ανάρτησή τους.

Βεΐζης: Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο

Μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend ο διευθυντής προγράμματος «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Απόστολος Βεΐζης, για το θάνατο ενός μωρού εννέα μηνών στη Μόρια.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Βεΐζη, βρίσκονται στη Μόρια περί τα 5000 παιδιά εκ των οποίων το 70% είναι κάτω των 12 ετών.

Στην παιδιατρική κλινική υπάρχει καταγραφή 77 περιστατικών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Τα περισσότερα προβλήματα συνδέονται άμεσα με τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων και η μη αντιμετώπιση των προβλημάτων δυστυχώς έχουν αυτό το αποτέλεσμα και αυτό το αποτέλεσμα θα έχει επανάληψη», υποστήριξε ο κ. Βεΐζης.

Κατήγγειλε τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, μέσω της οποίας έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 36.000 ανθρώπινες ζωές με το 40% εξ αυτών να είναι παιδιά.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη και υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε υπηρεσίες υγείας», δήλωσε ο κ. Βεΐζης.

Η αίτηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι τα ευάλωτα περιστατικά των ασυνόδευτων ανηλίκων να φύγουν από τις συγκεκριμένες δομές στη Λέσβο, Χίο και Σάμο και να μεταφερθούν είτε στην ενδοχώρα είτε εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη.

«Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Πρέπει να δούμε μια διαφορετική πολιτική για να μην υπάρξουν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον», τόνισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr