Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Σάλος από τα σχόλια δημάρχου για 14χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού

Γερμανία : Σάλος από τα σχόλια δημάρχου για 14χρονη, θύμα ομαδικού βιασμού

Σάλο στη Γερμανία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Ουλμ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ... έριξε το φταίξιμο σε μια 14χρονη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού

Σάλο στη Γερμανία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Ουλμ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ… έριξε το φταίξιμο σε μια 14χρονη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού.

Πρόκειται υπόθεση ομαδικού βιασμού στη γερμανική πόλη, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RT, σημειώθηκε στη διάρκεια των εορτασμών για το Halloween. Εκείνο το βράδυ η 14χρονη, ενώ περπατούσε στον δρόμο, συνάντησε μια ομάδα εφήβων και ενός άνδρα ηλικίας λίγο πιο πάνω από 20 ετών. Σημειώνεται πως η ίδια γνώριζε τον έναν από την παρέα και έτσι δέχθηκε να πάει μαζί τους στο σπίτι του ενός, όπου και έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι, ενώ ακόμη δύο καταζητούνται. Τουλάχιστoν οι δύο εξ αυτών είναι αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με την αστυνομία, χωρίς εντούτοις να έχει γίνει γνωστή η εθνικότητά τους.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό, ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης, όπου έλαβε χώρα ο βιασμός, Γκάντερ Χζισκ, δήλωσε «σοκαρισμένος», μιλώντας στην Sudwest Presse, και συμπλήρωσε:

«Αναρωτιέμαι, παρ’όλα αυτά, τι ήθελε ένα 14χρονο κορίτσι μέσα στη νύχτα στην Ουλμ. Οι γονείς έχουν το καθήκον να διασφαλίζουν ότι ένα ανήλικο κορίτσι δεν θα περπατάει μόνο του στην πόλη. Θέλω να είναι ξεκάθαρος: Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες υποθέσεις».

Τα σχόλιά του πυροδότησαν άμεσα σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς να κατηγορούν τον συγκεκριμένο δήμαρχο ότι επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα.

Μετά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, όμως δεν ήταν αρκετό για να σβήσει τη «φωτιά».

«Ασφαλώς και δεν ευθύνεται το κορίτσι. Η ευθύνη για αυτήν την πράξη βαρύνει αποκλειστικά και ξεκάθαρα τους υπόπτους», ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση και καθώς το μεταναστευτικό αποτελεί ευαίσθητο θέμα για τη Γερμανία, έλαβε και άλλες διαστάσεις με πολιτικούς του ακροδεξιού κόμματος AfD να ασκούν κριτική στην πολιτική για το άσυλο, σημειώνοντας ότι βρίσκεται πίσω από τέτοια εγκλήματα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024