Την Ελλάδα κατηγόρησε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι ότι δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι τεχνικές προθεσμίες της θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να «αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τ

Την Ελλάδα κατηγόρησε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι ότι δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι τεχνικές προθεσμίες της θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να «αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».

«Δύο τύποι προθεσμιών»

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Telma της χώρας του, ο Στέβο Πενταρόφσκι διευκρίνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δύο τύπους προθεσμιών, τις πολιτικές και τις τεχνικές. Η μία αφορά τη χρήση του ονόματος στις διεθνείς σχέσεις και στις διμερείς σχέσεις. Αυτό έχει εκπληρωθεί. Οι τεχνικές ισχύουν για τις περιοχές».

Και εξήγησε πως «όταν αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ στον τομέα της οικολογίας, τότε το νέο όνομα θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη νομική τεκμηρίωση σε αυτόν τον τομέα».

«Εάν δεν διαπραγματευθούμε με την ΕΕ, αυτές οι τεχνικές προθεσμίες θα βρίσκονται σε αναμονή», κατέληξε ο Στέβο Πενταρόφσκι.

Οι οδικές πινακίδες

Ανέφερε, επίσης, ένα παράδειγμα για να καταδείξει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Για να σας πω διαφορετικά τη σκέψη μου. Κατά την επιστροφή μας από το Παρίσι, λόγω κακοκαιρίας προσγειωθήκαμε στη Σολούν (Θεσσαλονίκη).

»Και παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει ούτε μια οδική πινακίδα που να λέει Βόρεια Μακεδονία, όλες γράφουν Σκόπια. Αυτό αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας» τόνισε ο κ. Πενταρόφσκι.

Πηγή: press24.mk και echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr