Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια "ομερτά" για να κρύβουν τις ευθύνες τους».

Πυρά εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως τόνισε από τη Λάρισα η κυρία Γεννηματά, «η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τα ίδια αδιέξοδα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, έχουν επιλέξει να πορεύονται στα χνάρια του κ. Τσίπρα σε όλα τα μεγάλα θέματα».

«Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχουν μια «ομερτά» για να κρύβουν τις ευθύνες τους, αλλά μια απόλυτη συμφωνία στα μεγάλα θέματα της χώρας» συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας για τα ζητήματα της οικονομίας, η κ. Γεννηματά σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μητσοτάκης κρατάει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τα δυσβάστακτα πλεονάσματα, με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένη η ελληνική οικονομία». Σχετικά με την κατάσταση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να βάλει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη έχει ευθύνη να διαφυλάξει τα σύνορα της Ελλάδας», για να συμπληρώσει ότι «τα σύνορα της χώρας μας είναι ευρωπαϊκά σύνορα».

«Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό και η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνη της. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, πριν διχαστεί η ελληνική κοινωνία και πριν τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο οδυνηρά από αυτά που βιώνουν όσοι ζουν σήμερα στα νησιά. Χωρίς αλλαγή στην κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, χωρίς ένα πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. αλλά και χωρίς ένα οικονομικό πρόγραμμα ενίσχυσης των περιοχών της Ελλάδα που σηκώνουν τα βάρη, τα αδιέξοδα σε λίγο θα είναι τεράστια» είπε η κ. Γεννηματά.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «έχει υπάρξει αλλαγή 180 μοίρες στην στάση του κ. Μητσοτάκη».

«Εμείς λέγαμε και τότε και τώρα πως θέλουμε λύση, αλλά όχι μια οποιαδήποτε λύση, και ότι αυτή η συμφωνία του κ. Τσίπρα θα δημιουργήσει στο μέλλον πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούσε να λύσει» σημείωσε. Επίσης υποστήριξε. ότι «η χώρα μας έδωσε προκαταβολικά την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, αναγνώρισε μακεδονική εθνικότητα, ταυτότητα και γλώσσα και από την άλλη μεριά πήραμε απλά υποσχέσεις ότι αυτό το κουτσουρεμένο, erga omnes θα υλοποιηθεί στο μέλλον κατά την διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει συνεδρίου, σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό μέσα από το Κίνημα Αλλαγής».

«Έχουμε ιστορία παράδοση, αρχές και ένα τεράστιο έργο που αφήσαμε στην ελληνική κοινωνία αλλά και οράματα για το μέλλον. Διότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι αύριο η πραγματική προοδευτική πρόταση για τον τόπο, η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr