Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς σας βιντεοσκοπούν όταν σερφάρετε σε ιστοσελίδες με πορνό

Πώς σας βιντεοσκοπούν όταν σερφάρετε σε ιστοσελίδες με πορνό

Οι χάκερς έχουν τη δυνατότητα να σας τραβήξουν βίντεο και εν συνεχεία να σας εκβιάσουν ότι θα σας κάνουν ρεζίλι στην οικογένειά σας εάν δεν τους δώσετε χρήματα

Σοκ προκαλεί η είδηση που μεταδίδει η βρετανική Daily Mail επικαλούμενη άρθρο της γερμανικής «Bild», για τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι «επισκέπτονται» πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι χάκερ έχουν πλέον την δυνατότητα να σας τραβήξουν βίντεο και εν συνεχεία να σας εκβιάσουν εάν δεν τους δώσετε χρήματα.

Με τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού οι χρήστες των Windows που παρακολουθούν αισθησιακά προγράμματα μπορούν να εκτεθούν, όπως προειδοποιούν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας που έχουν τον κίνδυνο.

Το λογισμικό λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές που εκτελούν Microsoft Windows και φορτώνεται συχνά σε έναν υπολογιστή χωρίς να γνωρίζει ο χρήστης.

Πώς λειτουργεί

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιείται για να φιλτράρει αυτόματα τους ανθρώπους μέσω των webcams, ενώ παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό στην οθόνη τους.

Εν συνεχεία, οι χάκερς απειλούν τους χρήστες ότι θα στείλουν το πιπεράτο υλικό στην οικογένεια τους, αν δεν τους δώσουν χρήματα, συχνά με τη μορφή bitcoin, για να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Το κακόβουλο λογισμικό φορτώνεται στον υπολογιστή εν αγνοία του χρήστη και διαδίδεται μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί μέσω μιας λιγότερο αξιόπιστης ιστοσελίδας ή με τη λήψη ενός βίντεο, ενός μουσικού αρχείου ή ενός λογισμικού που το μεταφέρει.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024