Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου

Νέο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου

Σε μπαράζ υπερπτήσεων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Τουρκία κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της αφού μαχητικά αεροσκάφη της πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω

Σε μπαράζ υπερπτήσεων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Τουρκία κλιμακώνοντας την προκλητικότητά της αφού μαχητικά αεροσκάφη της πέταξαν τέσσερις φορές πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω.

Με αυτές τις υπερπτήσεις, ο συνολικός αριθμός των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών από την αρχή του χρόνου έχει φτάσει τις 75.  Από τα τέλη Οκτωβρίου δε ο αριθμός των υπερπτήσεων είχε σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων της δεκαετίας.

Σημειώνεται, ότι αυτό το διάστημα πραγματοποιείται στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κύπρο η τουρκική άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος» και όπως όλα δείχνουν τα τουρκικά αεροσκάφη την εκμεταλλεύονται για να επιδείξουν εκ νέου – και εκ του ασφαλούς, αφού όλες οι υπερπτήσεις είναι σε πολύ μεγάλα ύψη  – την προκλητικότητά τους.

Συγκεκριμένα μετά την υπέρπτηση που σημειώθηκε στις 15.05 στο Καστελόριζο από ένα τουρκικό F-16, ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ: ακόμη μία υπέρπτηση στο ακριτικό ελληνικό νησί από 2 τουρκικά F-16 σε ύψος 29.000 πόδια. Στη συνέχεια στις 16.19 και στις 16.39 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στη Ρω στα 29.000 και 30.000 πόδια αντίστοιχα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024