Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις καταιγίδες στην Αττική

Καιρός : Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τις καταιγίδες στην Αττική

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο καιρός, με τη «Βικτώρια», παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, να βρίσκεται και απόψε κοντά μας

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός, με τη «Βικτώρια», παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, να βρίσκεται και απόψε κοντά μας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καταιγίδες που έπληξαν -κυρίως- τη δυτική Αττική, καθώς και το κέντρο της Αθήνας, ήταν τα… απόνερα της «Βικτώριας» που σάρωσε τη χώρα μας το προηγούμενο διήμερο.

Ένας απίστευτος χαμως στο Αιγάλεω απίστευτη καταιγίδα που εχω πολλα χρονια να δω

Δημοσιεύτηκε από Mixalis Stamatopoulos στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Σύμφωνα με όσα είπε, μέσα από το One Channel, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, επρόκειτο για καταιγίδα που δε φαινόταν σε κανένα προγνωστικό μοντέλο.

Πρόκειται για τα υπολείμματα της κακοκαιρίας «Βικτωρίας» τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ από αύριο θα έχουμε καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, έσπευσε να ενημερώσει τον κόσμο που τον παρακολουθεί στα Social Media ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για τα φαινόμενα στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας για τα αποψινά τοπικά φαινόμενα στην Αττική όντως είχε γίνει αναφορά στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 (βίντεο στο 5,37 λεπτο). Σας ευχαριστώ πολύ που το προσέξατε!».

Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας για τα αποψινά τοπικά φαινόμενα στην Αττικη όντως είχε γίνει αναφορά στο…

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στιςΠέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Το meteo, από την πλευρά του χαρακτήρισε απρόβλεπτη την τοπική καταιγίδα που έπληξε την Αττική.

«Τα πρωινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν έδιναν την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας για την περιοχή της Αττικής», ανέφερε σχετικά το meteo, σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια του συστήματος ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», δορυφορικών εικόνων και μετεωρολογικών σταθμών, «καταφέραμε να εντοπίσουμε και να παρακολουθήσουμε την απρόσμενη εξέλιξη και να ενημερώσαμε το συντομότερο δυνατό για την επερχόμενη καταιγίδα».

Τέλος, η ΕΜΥ έκανε διορθωτική πρόβλεψη καιρού στις 19:30 της Πέμπτης, στην οποία έκανε αναφορά για μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter απέδωσε την καταιγίδα στη «διαταραχή από τα δυτικά που συνοδεύεται από ψυχρή ασταθή μάζα στα 500 hPa».

Πρόσκαιρη ενίχυση των καταιγίδων που κινούνται απο Δ προς ΒΑ στο Λεκανοπέδιο με μπόρες κατά κανόνα μέτριας…

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Kolydas στιςΠέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Πού χτύπησε η κακοκαιρία

Το μεγαλύτερο κύμα της κακοκαιρίας έπληξε περιοχές της Αττικής και του Πειραιά.

Δημοσιεύτηκε από Τόνια Νάγια Κατελάνου στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Έντονη βροχόπτωση χτύπησε όμως το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, την Πετρούπολη, την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω. Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και τον Πειραιά, την Π. Κοκκινιά, τη Νίκαια κλπ.

Δημοσιεύτηκε από Τόνια Νάγια Κατελάνου στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά, η οποία ωστόσο αποκαταστάθηκε.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε επτά κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, καθώς και μία κλήση για κοπή δέντρου στην Αττική.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας έπεσε και χαλάζι.

Ο καιρός την Παρασκευή

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα meteo.gr, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αυξημένη υγρασία, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Την Παρασκευή θα υπάρξει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024