Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari Roma 2020: Dolce Vita

Ferrari Roma 2020: Dolce Vita

To Maranello έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες μιας νέας εμπροσθομήχανης coupe δημιουργίας του η οποία θα προστεθεί στην γκάμα σύντομα, καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στην Portofino και την F8 Tributo.

H ιταλική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός ολοκαίνουριου μοντέλου που θα αποτελέσει το πέμπτο μέλος της γκάμας της και το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του πολύ σύντομα.

Η Roma όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο του Maranello, αποτελεί ένα εμπροσθομήχανο coupe το οποίο η Ferrari περιγράφει ως «2+ coupe» υπονοώντας προφανώς την προαιρετική επιλογή δύο επιπλέον θέσεων πίσω το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από την Portofino και κάτω από την F8 Tributo.

Πλην της θέσης της στην γκάμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο coupe της Ferrari αντλεί τις σχεδιαστικές του επιρροές από τις φόρμες των αυτοκινήτων της φίρμας τις συναρπαστικές αισθητικά δεκαετίες του ’50 και του ’60 και οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονται σε μια σιλουέτα με κυρίαρχα το μακρύ καπό, τους υπερτονισμένους πίσω θόλους οι οποίοι κρύβουν προφανώς θεαματικού μήκους μετατρόχια, και την τοποθετημένη προς τα πίσω καμπίνα επιβατών.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν, αξίζει να παρατηρήσει κανείς τη διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις της Ferrari, γρίλια, που περιστοιχίζεται από στενά φωτιστικά σώματα τα οποία διατρέχουν LED ημέρας.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, στο επίκεντρο του νέου coupe αναμένεται να βρεθεί ο V8 κινητήρας με χωρητικότητα 3,9 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 620 ίππων και 760 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που εφοδιάζει το νέο plug-in υβριδικό supercar της Ferrari SF90 Stradale.

Εκτός από τα παραπάνω στοιχεία η ιταλική φίρμα δημοσιοποίησε και την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του νέου μοντέλου το οποίο υιοθετεί μια ολωσδιόλου διαφορετική και νέα σχεδίαση σε σχέση με τα συνήθη δεδομένα της Ferrari.

Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το τιμόνι που παραπέμπουν επίσης στην SF90 Stradale, επίκεντρο αποτελεί μια νέα, κάθετh επικλινώς τοποθετημένη οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ μια οθόνη αφής παρεπιδημεί και στην επιφάνεια του ταμπλό μπροστά από τον συνοδηγό, αποτελώντας ουσιαστικά μέρος της σχεδίασης.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024