Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στον Λευκό Οίκο, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στον Λευκό Οίκο, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να διαρκέσει παραπάνω από τρεις ώρες, ενώ στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

«Εγώ και ο και ο κύριος Ερντογάν έχουμε υπάρξει πολύ καλοί φίλοι σχεδόν από την πρώτη ημέρα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης.

Επιπλέον, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκεχειρία στη Συρία εφαρμόζεται πολύ καλά, σημειώνοντας πως οι Κούρδοι δείχνουν ικανοποιημένοι. Όπως εξήγησε, οι ΗΠΑ άφησαν στρατεύματα στη Συρία για να προστατεύουν μονάχα τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στη συνάντηση θα συζητηθεί τόσο το θέμα των S-400, τους οποίους αγόρασε η Τουρκία, καθώς και τα F-35. Υπενθυμίζεται ότι για τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 ΗΠΑ και Τουρκία είχαν συμφωνήσει. Ωστόσο η εμπλοκή της Άγκυρας με τα αντιπυραυλικά συστήματα που αγόρασε από τη Μόσχα, οδήγησαν την Ουάσιγκτον στο να πετάξει του Τούρκους από το πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «θα μπορούσαμε να έχουμε όφελος αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία, τη στιγμή που τώρα έχουμε μόλις 20 δισ. δολάρια».

«Θα ήταν εξαίσιο για την Τουρκία και καλό για εμάς» κατέληξε.

Τον τούρκο πρόεδρο και την Εμινέ Ερντογάν, υποδέχτηκαν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.

Μαζί με τις συζύγους τους Μελάνια και Εμινέ οι Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα.

Η πιο κρίσιμη συνάντηση

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του Ερντογάν στις ΗΠΑ, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα μπορούσαν να είναι πιο τεταμένες.

Τόσο η στρατιωτική εισβολή της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία, όσο και η στενή πλέον σχέση του Ερντογάν με τη Μόσχα και η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας εκ μέρους του αμερικανικού κοινοβουλίου έχουν ρίξει βαριά την σκιά τους στην παραδοσιακά στενή σχέση μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Ως βασικός στόχος, μάλιστα, περιγράφεται αυτός της κυβέρνησης Τραμπ να πειστεί ο Ερντογάν να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να χρησιμοποιήσει τους S-400 και να συμφωνήσει σε μία μόνιμη εκεχειρία στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να πείσει τον συνομιλητή του να συνεχιστεί η διαδικασία για την αγορά των F-35, αλλά και να σταματήσει τη δίωξη κατά του στελέχους της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024