Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επελαύνει η «Βικτώρια» : Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» (χάρτες)

Επελαύνει η «Βικτώρια» : Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» (χάρτες)

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Βικτώρια» αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες καταστροφές και πλημμυρισμένους δρόμους ενώ δύσκολες ώρες αναμένεται να περάσουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών μέχρι το βράδυ οπότε και αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές και οι καταιγίδες που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Βικτώρια»αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Έντονα φαινόμενα το μεσημέρι

Μάλιστα, από τις μεσημεριανές ώρες όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης.

Η ζώνη αυτή, σύμφωνα με το meteo.gr,  σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Επισημαίνεται ότι  στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας.

*Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις σε επιλεγμένα τρίωρα (βροχές εντός του τελευταίου τριώρου από την αναγραφόμενη στο χάρτη ώρα).

Σαρώνει η «Βικτώρια»

Τις προηγούμενες ώρες η κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης 13/11 τα εντονότερα φαινόμενα σημειώθηκαν στην Κρήτη (ιδιαίτερα στο νομό Χανίων) ενώ έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν  και την Αττική.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης 13/11.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024