Ξεκίνησε η επέλαση της «Βικτώριας» – Πλημμύρες και καταστροφές στην Κέρκυρα
Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oi θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ
Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από τα πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».
Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oi θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.
Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.
Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)


















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)








![Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Η στιγμή της εκκένωσης του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5929258002479255443_y-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442