Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tριχόπτωση: Πότε να ανησυχήσω και τι πρέπει να κάνω

Tριχόπτωση: Πότε να ανησυχήσω και τι πρέπει να κάνω

Παρατηρείς συνέχεια τρίχες στο μαξιλάρι σου; Χτενίζεσαι και μαζεύειες τούφες μαλλιών; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τριχόπτωση.

Όλοι μας χάνουμε τρίχες σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός των τριχών που πέφτουν ημερησίως ανέρχεται περίπου στις 50-150. Όταν ωστόσο αυτός ο ρυθμός τριχόπτωσης αυξάνεται σε συνδυασμό με λιγότερη ανάπτυξη νέων τριχών, τότε έχουμε σοβαρή τριχόπτωση και οφείλουμε να την προσέξουμε.

Εποχική τριχόπτωση

Κατά βάση η τριχόπτωση εντείνεται το Φθνόπωρο από τα τέλη Αυγούστου μέχρι περίπου τα τέλη Οκτώβρη. Σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει και άλλους μήνες αλλά κατά βάση αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό που αντιμετωπίζεται με συμπληρώματα βιταμινών, ειδικά σαμπουάν κλπ.

Ψυχολογική τριχόπτωση

Σε περιόδους άγχους, έλλειψης ύπνου, κακής διατροφής λόγω κακής διάθεσης κ.λπ. παρατηρείται απότομη τριχόπτωση. Σε ακραίες περιπτώσεις έντονου στρες μπορεί τα μαλλιά να αλλάξουν μέχρι και χρώμα, να γίνουν γκρι ή άσπρα. Η ψυχολογική τριχόπτωση είναι ένδειξη κακής ψυχικής κατάστασης η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα έχει επιπτώσεις γενικά. Η χαλάρωση, η μείωση του άγχους, ο καλύτερος ύπνος βοηθούν να μη συνεχιστεί .

Παθολογική τριχόπτωση

Σε περίπτωση αναιμίας, καλό θα είναι να γίνουν εξετάσεις λόγω έλλειψης σιδήρου, χαμηλού αιματοκρίτη κλπ. Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις που ο θυρεοειδής δεν παράγει σωστά θυροξίνη. Αυτά παίζουν άμεσο ρόλο στην τριχόπτωση.

Επί πρόσθετα, σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ο θύλακας της τρίχας εξασθενεί λόγω διάφορων χημικών παραγόντων που βρίσκονται στο σώμα μας (Διυδροτεστοστερόνη, αυξημένη τεστοστερόνη, ορμονικές αλλαγές, κληρονομικότητα). Στην περίπτωση αυτή τα μόνα μέσα που μπορούν να γλιτώσουν τα μαλλιά είναι πολύ διαφορετικά. Αρχικά, είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε δερματολόγο για τη διάγνωση.

Πριν εξελιχθεί η τριχόπτωση σε αραίωση και έπειτα σε φαλάκρα η/-ο γιατρός θα σημειώσει μία θεραπεία. Συνήθως αυτή περιλαμβάνει, μινοξιδίλη, ειδικά σαμπουάν, χάπια κλπ τα οποία στοχεύουν να μην επιτρέψουν την αλωπεκία να συνεχιστεί. Αυτές οι θεραπείες καλό είναι να κρατάνε εφ’ όρου ζωής.

Διότι η αλωπεκία, δεν σταματά ποτέ, απλά καταστέλλεται.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024