Τουλάχιστον 17 παιδιά εμφάνισαν το «σύνδρομο του λυκανθρώπου» κατόπιν λανθασμένης φαρμακευτικής αγωγής, όπως ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Τα παιδιά, ορισμένα από αυτά ακόμα μωρά, εμφάνισαν τρίχες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και το πρόσωπο, καθώς τους είχε χορηγηθεί ομεπραζόλη, φάρμακο για την αντιμετώπιση της παλινδρόμησης – αναγωγής.

Ωστόσο, κατόπιν ερευνών οι αρχές ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα που χορηγήθηκε στα παιδιά, περιείχε στην πραγματικότητα μινοξιδίλη, ουσία που χορηγείται για την… τριχόπτωση!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας της Ισπανίας, Μαρίας Λουίζα Καρθέντο, οι αρχές πιστεύουν ότι το λάθος συνέβη σε ένα συγκεκριμένο εργαστήριο που έβαλε την μινοξιδίλη σε φορτίο με την αναγραφή «ομεπραζόλη» κι έπειτα το διένειμε στα φαρμακεία, με την λανθασμένη ονομασία.

Τα παιδιά υποφέρουν από υπερτρίχωση, που προκαλεί αφύσικη ανάπτυξη τριχών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το λάθος από το εργαστήριο με έδρα την Μάλαγα.

Αναστρέψιμη θεωρείται, ευτυχώς, η κατάσταση των παιδιών και αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά αφού έχουν σταματήσει να παίρνουν το συγκεκριμένο σκεύασμα. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει κλείσει, τουλάχιστον, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο