Πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι φοιτητές αποφάσισαν να κάνουν πορεία μετά από συνέλευση που έγινε στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Τι αναφέρουν οι φοιτητές στο κάλεσμα τους: «Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ ζήσαμε στιγμές βγαλμένες απ’ το πιο μαύρο κομμάτι της ιστορίας. Ζήσαμε στιγμές χούντας και ακραίας βίας. Ομάδες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ εγκλώβισαν μετά από αναίτιο βίαιο ξυλοδαρμό, εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, εκατοντάδες φοιτητές στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ που ήταν εκεί για να υπερασπιστούν το χώρο του ασύλου από το αυταρχικό lock-out της Πρυτανείας. Το φοιτητικό κίνημα, όμως, ούτε τρομοκρατείτε ούτε καταστέλλεται. Απέναντι στη χουντική στάση της κυβέρνησης, πιάνουμε το νήμα των αγώνων του ‘73 και βαδίζουμε και πάλι στο δρόμο του Νοέμβρη. Στις 6 όλοι και όλες στα Προπύλαια, ενάντια στην κρατική βία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε εκείνοι που θα σας ανατρέψουμε!»

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ –Ένταση και δακρυγόνα

Αφορμή για την πορεία στάθηκαν τα επεισόδια στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από 100 φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Εν συνεχεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθησε δεύτερος γύρος επεισοδίων

Στη συνέχεια ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων επί της οδού Δεριγνύ και Πατησίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πάλι όταν νεαροί πήγαν να σπάσουν τον φραγμό και να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν.