Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση: Οι Εργατικοί θα χρεοκοπήσουν τη Βρετανία

Έκθεση: Οι Εργατικοί θα χρεοκοπήσουν τη Βρετανία

Σε οικονομικό επίπεδο κινείται η προεκλογική εκστρατεία, μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης του Συντηρητικού Κόμματος, που υποστηρίζει ότι οι επενδύσεις και κρατικοποιήσεις που υπόσχονται οι Εργατικοί οδηγούν σε χρεοκοπία

Ένα μήνα πριν τις βρετανικές εκλογές οι Συντηρητικοί προηγούνται των Εργατικών με διαφορά στη πρόθεση ψήφου, δείχνει σφυγμομέτρηση των ινστιτούτων YouGov, Deltapoll και Opinium, που δημοσιεύουν οι εφημερίδες Sunday Times, Mail on Sunday και Observer. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι Τόρις κινούνται μεταξύ 39% και 41%, οι Εργατικοί μεταξύ 26% και 29%, ενώ οι Φιλελεύθεροι έρχονται τρίτοι με ποσοστό 15% – 17%.

Την ίδια ώρα, έκθεση, η οποία δεν προέρχεται από κρατικούς λειτουργούς αρμόδιους για την επεξεργασία οικονομικών προγραμμάτων αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει πως λαμβάνοντας υπ όψιν όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες των Εργατικών, το κόστος δημοσίων επενδύσεων και κρατικοποιήσεων που υπόσχονται ανέρχεται σε 1,2 τρις στερλίνες. Σύμφωνα με την συντακτική ομάδα της έκθεσης, το υπέρογκο αυτό ποσό θα επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με χρέος 43.000 λιρών σε μια πενταετία και θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την Βρετανία.

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για το Εργατικό Κόμμα και την ηγετική του ομάδα η αχίλλειος πτέρνα της οποίας είναι η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Όλες οι έως τώρα δημοσκοπήσεις, δείχνουν πως το εκλογικό σώμα εμπιστεύεται, στην οικονομία, περισσότερο τους Συντηρητικούς από τους Εργατικούς.

Σε θέση άμυνας οι Εργατικοί

Ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών Τζον Μακ Ντόνελ, κατηγορεί τους Συντηρητικούς για παραποίηση στοιχείων και παραπληροφόρηση. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε προσφάτως δηλώσει, δημοσίως, πως το χρέος που πηγαίνει σε δημόσιες επενδύσεις δεν θα προσμετράται στο συνολικό χρέος της χώρας. Μια δήλωση, που, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει τις κατηγορίες των Συντηρητικών, οι οποίοι βρήκαν μια απρόσμενη ευκαιρία να αλλάξουν, έστω και προσωρινά την προεκλογική ατζέντα, μεταθέτοντας το κέντρο βάρους στην Οικονομία, έναν τομέα που, θεωρούν, ότι έχουν το πλεονέκτημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως όλες οι υποσχέσεις περί δημοσίων επενδύσεων των Εργατικών είναι προφορικές, αφού δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει το προεκλογικό τους μανιφέστο. Απ΄ αυτό θα αποδειχθεί αν, εννοούν όσα λένε ή είναι απλώς έπεα πτερόεντα.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024