37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος : Δυο Κενυάτες και ο Κώστας Γκελαούζος στο βάθρο
Στην τρίτη θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού
Στην τρίτη θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Ο Πανελληνιονίκης τερμάτισε με χρόνο 2:19:02, και έγινε ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει στον 37ο Μαραθώνιο.
https://www.facebook.com/segas.gr/videos/439985249996556/

Οι μόνοι που τον πέρασαν ήταν ο νικητής Τζον Κιπκορί Κόμεν από την Κένυα και ο, επίσης, Κενυάτης, Φελισιέν Μουχιτίρα.
Αναλυτικά, ο Τζον Κιπκορί Κόμεν τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:16:34. Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό!

Ο Κενυάτης Φελισιέν Μουχιτίρα ήρθε δεύτερος στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας με χρόνο 2:16.43.

Στην ιδιαίτερα τιμητική, τρίτη θέση, τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος με χρόνο 2:19:02. Ο Γκελαούζος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Τα μετάλλια του 37ου Μαραθωνίου
Οι δρομείς από φέτος θα κερδίζουν το νέο μετάλλιο του αγώνα στο οποίο θα αναπαρίσταται μια διαφορετική ιστορική στιγμή από το αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς και οι ελληνικές ρίζες του.
Στην μια πλευρά θα διακρίνεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ στην άλλη τα γεγονότα-ορόσημα από τη γέννηση, την εξέλιξη και σπουδαίες στιγμές του Μαραθωνίου που υπογράφουν σπουδαίοι εικαστικοί όπως οι Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιανός και Γιάννης Ψυχοπαίδης.
Σημειώνεται ότι τα νέα μετάλλια θα δίνονται από φέτος και για 8 χρόνια.
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αναφορές ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και βιομηχανικές μονάδες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_23_03_511783200164-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442