Με χαλαρή διάθεση και στυλ προσήλθαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Τον τόνο έδωσε εξάλλου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έφτασε χαμογελαστός και χωρίς γραβάτα.

Στη ντουλάπα άφησαν τη γραβάτα οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, οι οποίοι άρχισαν να προσέρχονται από το πρωί στο Καβούρι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν φόρεσαν ούτε σακάκι.

Απλές και κομψές οι κυρίες

Και οι κυρίες της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επέλεξαν ένα πιο χαλαρό στιλ, άλλες με casual και άλλες λίγο πιο σπορ επιλογές.

Με ποδήλατο ο Αμυράς

Σίγουρα η άφιξη που ξεχώρισε όμως ήταν του Γιώργου Αμυρά. Και αυτό γιατί ο βουλευτής Ιωαννίνων επέλεξε το αγαπημένο του μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο.

Τα θέματα συζήτησης

Στα θέματα συζήτησης θα βρεθούν η κατάρτιση του προϋπολογισμού και οι εξελίξεις στον τομέα της Οικονομίας, η ψήφος των αποδήμων και ο εκλογικός νόμος, η Συνταγματική Αναθεώρηση, οι επενδύσεις και το θέμα της Novartis.

Στόχος πάντως είναι διπλός: οι βουλευτές από την πλευρά τους να εκφράσουν και να μεταφέρουν απόψεις και τον παλμό των Περιφερειών, ενώ οι υπουργοί να ενημερώσουν για τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες για να έχουν ξεκάθαρο μήνυμα με τις τοπικές κοινωνίες. Για το θέμα του προσφυγικού, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση, ειδικά με το πλάνο των μετεγκαταστάσεων από τα νησιά στη ενδοχώρα, ενώ ήδη αντιμετωπίζεται με όρους εθνικού ζητήματος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ιωάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Γράψτε το σχόλιό σας