Μία ώρα μουσικής και χορού σε σκηνικό γεμάτο με αρχιτεκτονικά στοιχεία, ήταν το fashion show Savage x Fenty της Rihanna, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

«Το show μόδας είναι τόσο αρχαϊκό» τόνισε ο Καναδός σχεδιαστής Willo Perron -συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια στα live shows της τραγουδίστριας-, ο οποίος δημιούργησε το σκηνικό. «Συνηθίσαμε να έχουμε τον John Galliano με το τρένο να φτάνει στον σταθμό, αυτές τις μεγαλεπήβολες θεατρικές παραστάσεις του Alexander McQueen» πρόσθεσε o Willo Perron.

Μιλώντας στο Dezeen, o Willo Perron εξήγησε ότι έστρεψαν την προσοχή τους στην αρχιτεκτονική της νότιας Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής, στην εικονογραφία αψίδων και κλιμάκων.

View this post on Instagram

@dezeen write up on our design for the @savagexfenty show

A post shared by WP&A (@willoperron) on

Το όλο σκηνικό ήταν κυρίως πρόσοψη -στηριγμένη σε περίτεχνες σκαλωσιές-, σε χρώμα λευκό, το οποίο άλλαζε σε διάστημα δευτερολέπτων με την αλλαγή της γωνίας και χρώματος των φωτισμών.

Επιπλέον, έπρεπε να φιλοξενεί τη χορογραφία, με στρατηγικά τοποθετημένες κλίμακες και ενισχυμένες πλατφόρμες.

«Για εμάς, ήταν κάτι θεατρικό, έχοντας την αίσθηση του κάθετου και του ότι είσαι κάπου αλλού» εξήγησε ο Perron.

Διασημότητες, όπως οι Cara Delevigne, Gigi Hadid και Laverne Cox, καθώς και μοντέλα, εξέφρασαν διάφορες εθνικότητες.

Αντί για το τυπικό, σήμερα, δεκαπεντάλεπτο βάδισμα στην πασαρέλα, με τις διασημότητες και τα ονόματα του κόσμου της μόδας να κάθονται από τη μία και την άλλη μεριά του «διαδρόμου», αυτό το show ήταν μουσική και χορός επί μία ολόκληρη ώρα.

«Άνοιξε» δε, με περφόρμανς της Rihnanna πάνω σε ένα βάθρο και τους προβολείς στραμμένους επάνω της.

 

 

«Η Rihnanna είδε τη χορογραφία και την αγάπησε, και θέλησε να συμμετάσχει στο εναρκτήριο κομμάτι» είπε ο Willo Perron.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το fashion show με την υπογραφή της Rihanna και τη δημιουργικό άγγιγμα του Willo Perron.

 

Γράψτε το σχόλιο σας