Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο Ειδικός Γραμματέας πρώτης υποδοχής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού, τις δομές φιλοξενίας και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το τμήμα της πρώτης υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών.

«Το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει την τάση να απλώνεται σαν ακορντεόν με τεράστια εξάπλωση και συρρίκνωση, επομένως δεν υπάρχει η δυνατότητα μόνιμου προσωπικού. Αυτό που χρειάζεται, είναι η συμβασιοποίηση ατόμων με χρηματοδότηση από την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Λογοθέτης για το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, ενώ υποστήριξε πως υπήρχε μεγάλη κατασπατάληση έως τώρα.

Με την αύξηση των προσφυγικών ροών τους τελευταίους μήνες είναι απαραίτητη η ανταπόκριση της ΕΕ, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και 450 προσλήψεις μόνο στην υπηρεσία ασύλου, στην οποία σύμφωνα με τον καινούριο νόμο θα συνδράμουν για κάποιο χρονικό διάστημα και υπάλληλοι της αστυνομίας.

Ο κ. Λογοθέτης εξέφρασε την ανάγκη ανάπτυξης συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των προσφύγων και των μεταναστών, έτσι ώστε να είναι γνωστό κάθε ώρα και στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας από αυτούς προκειμένου να εντοπίζονται για να τους αποδίδεται η απόφαση για τη χορήγηση ή μη του ασύλου.

Μίλησε ακόμα για τις συνθήκες που επικρατούν στις δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, για το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που έχει έρθει για να μείνει, θέλει καθημερινή διαχείριση, αγάπη και υπομονή», υπογράμμισε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας