«Πονοκέφαλος» επικρατεί στην Αστυνομία για τα συνεχή επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια συλλαλητηρίων αλλά και μικρών ομάδων αντιεξουσιαστών που δρουν μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πραγματοποιώντας επιθέσεις σε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πως όσο πλησιάζουμε προς την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι διαδηλώσεις αυξάνονται ενώ μικρές ομάδες εκμεταλλεύονται τις μαζικές πορείες μαθητών και φοιτητών και δημιουργούν επεισόδια με βόμβες μολότοφ και ζημιές στο κέντρο της πόλης.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο προβληματίζει έντονα την Αστυνομία, είναι οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών. Μέχρι στιγμής υπήρξαν κάποιες συλλογικές  αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων για ολιγοήμερο «λουκέτο» στα ΑΕΙ με φόντο τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ωστόσο όλα τα βλέμματα της  ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στις αντιεξουσιαστικές ομάδες οι οποίες τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με επιθέσεις που σε κάποιες περιπτώσεις – όπως χθες, στο Οικονομικό πανεπιστήμιο – ξεκινούν μέσα από τα ΑΕΙ.

Όλα δείχνουν ότι οι επιθέσεις αυτά όσο πλησιάζουμε στη 17η Νοεμβρίου θα είναι όλο και πιο συχνές.

Το πανεπιστημιακό άσυλο

Τις επόμενες ημέρες και κυρίως την ημέρα της μεγάλης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία η κυβέρνηση εκτός από τις ογκώδεις διαδηλώσεις και πορείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το πως θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων.

Και αυτό διότι μετά την ψήφιση του νόμου με τον οποίο καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο, η είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στα ανώτατα ιδρύματα – θεωρητικά – είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Αστυνομία δεν έχει επιχειρήσει να εισέλθει σε πανεπιστήμιο με πρόσχημα επεισόδια μικρών ομάδων αντιεξουσιαστών.

Έκτακτα μέτρα

Ενόψει 17ης Νοέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Με έγγραφο των επιτελών της Αστυνομίας που αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ» καταγράφονται οι φόβοι για ένοπλες επιθέσεις και έκρυθμες καταστάσεις.

Ζητούνται μεταξύ άλλων έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε εκατοντάδες πιθανούς στόχους όπως κυβερνητικά κτίρια και δημόσια υπηρεσίας

Γράψτε το σχόλιό σας