Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για το ηλεκτροκίνητο VW ID.3

Έναρξη παραγωγής για το ηλεκτροκίνητο VW ID.3

Οι πρώτες παραδόσεις του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της VW αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα του 2020.

H γερμανική φίρμα κήρυξε, με κάθε επισημότητα, την έναρξη παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3 το οποίο εφεξής κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau με την προοπτική να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά από τα μέσα του 2020, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την VW.

Παρά την χρονική απόσταση που μεσολαβεί ως τη διάθεσή του, ήδη 35.000 αγοραστές έχουν εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το ηλεκτρικό μοντέλο, υποβάλλοντας προπαραγγελία και καταθέτοντας την σχετική προκαταβολή η οποία για τη Γερμανία διαμορφώνεται σε 1.000 ευρώ.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των συνολικά 35.000 ήδη καταχωρημένων παραγγελιών οι 30.000 αφορούν την 1st Launch Edition για την οποία η VW έθεσε το συγκεκριμένο πλαφόν παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τα ευρύτερα σχέδια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της VW και το εργοστάσιο του Zwickau το οποίο, αρχικά τουλάχιστον, θα αποτελέσει τον πυρήνα των ηλεκτροκίνητων της φίρμας, ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως εντός του 2020 και την αύξηση της παραγωγής σε 330.000 μονάδες ετησίως από το 2021.

Η εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου αναμένεται να καταστήσει τo εργοστάσιο του Zwickau ως το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο ηλεκτροκίνητων οχημάτων όπου η VW έχει ήδη επενδύσει περί το 1,2 διεσεκατομμύριο ευρώ.

Όπως επίσης γνωστοποίησε η γερμανική φίρμα με αφορμή την έναρξη παραγωγής του ID.3, το 2021 θα κατασκευάζονται εκεί έξι μοντέλα με αφετηρία την πλατφόρμα MEB τα οποία δεν θα «φορούν» αποκλειστικά τα σήματα της VW.

Αφού ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου που αφορά το Zwickau, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της VW, η ηλεκτρική παραγωγή θα επεκταθεί και στα εργοστάσια του Emden και του Ανόβερο από το 2022.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι βάσει του σχεδιασμού ο όμιλος VW σχεδιάζει έως το 2028 τη διάθεση 22 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητων παγκοσμίως.

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024