Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραλίγο νέο Έσσεξ στην Ξάνθη - Κινδύνεψαν από ασφυξία οι μετανάστες στο φορτηγό-ψυγείο

Παραλίγο νέο Έσσεξ στην Ξάνθη – Κινδύνεψαν από ασφυξία οι μετανάστες στο φορτηγό-ψυγείο

Οι 41 άνθρωποι ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα

Νέα τραγωδία τύπου Εσσεξ αποφεύχθη το πρωί της Δευτέρας στην Ξάνθη, όταν εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο που κινούνταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες.

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 80 στον αριθμό μετανάστες, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, τελικά πρόκειται για 41 άτομα.

Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί.

Στοιβαγμένοι στο φορτηγό

Οι 41 άνθρωποι ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές που επικαλείται το ΑΠΕ, οι συνθήκες μεταφοράς των ανδρών ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς στο χώρο του φορτηγού αυτοκινήτου δεν υπήρχε επαρκής αερισμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας), και πιθανόν οι άνθρωποι να μην άντεχαν το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν ο τελικός σταθμός προορισμού τους.

Να σημειωθεί ότι οι 41 άνθρωποι ήταν όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο 20 – 30 ετών.

Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Και οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024