Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία - Έχουν πέσει ήδη 6.650 κεραυνοί!

Φτάνει στην Αττική η κακοκαιρία – Έχουν πέσει ήδη 6.650 κεραυνοί!

Για τα... καλά φαίνεται ότι μπήκε -αν και άργησε- το φθινόπωρο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ψυχρή εισβολή που έφερε βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, έφερε και χιλιάδες κεραυνούς. Και όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας

Για τα… καλά φαίνεται ότι μπήκε -αν και άργησε- το φθινόπωρο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ψυχρή εισβολή που έφερε βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, έφερε και χιλιάδες κεραυνούς. Και όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι βροχές και οι καταιγίδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους όπως και οι χιλιάδες κεραυνοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν καταγραφεί 6.650 κεραυνοί στην ευρύτερη περιοχή και οι 3.500 από αυτούς εντός της ελληνικής επικράτειας.

Παρακάτω φαίνεται  η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Οι βροχές που εκδηλώνονται σήμερα κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (50 χιλιοστά), στην Καλαμάτα (48), στους Μολάους Λακωνίας (47) και στη Δωδώνη (41 χιλιοστά).

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024