Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΝΔ και ο φόβος για εγχώριο Σαλβίνι

Η ΝΔ και ο φόβος για εγχώριο Σαλβίνι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει οδηγίες στους στενούς του συνεργάτες να αναλάβουν το «πολιτικό μασάζ» των βουλευτών της επαρχίας. Ο στόχος είναι να συνδράμουν στη μείωση των αντιδράσεων για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Σε εγρήγορση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου με το προσφυγικό – μεταναστευτικό να αποτελεί αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης που καταγράφει και πρωτιά σημαντική στις δημοσκοπήσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό δοκιμάζει τις αντοχές της Κ.Ο. και αυτή την περίοδο ασκείται πίεση από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταγράφεται και έντονος προβληματισμός για την διαχείριση του προβλήματος.

Εξάλλου, ακόμα και οι ευνοϊκές δημοσκοπήσεις που δίνουν ούριο άνεμο στην κυβέρνηση, με επίκεντρο το φορολογικό σκέλος, εντοπίζουν σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Σκάι, μόλις το 1% απάντησε ότι τα πήγε καλά τις πρώτες 100 μέρες στο μεταναστευτικό.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει οδηγίες στους στενούς του συνεργάτες να αναλάβουν το «πολιτικό μασάζ» των βουλευτών της επαρχίας. Ο στόχος είναι να συνδράμουν στη μείωση των αντιδράσεων για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Πολλοί βουλευτές της ΝΔ επικαλούνται την πρόσφατη ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που σε εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών για τη συμπλήρωση των 80 ετών λειτουργίας της. Εκεί επεσήμανε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ότι «εκ των πραγμάτων και εκ των αριθμών τίθενται και θα τεθούν επιτακτικότερα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, πολιτικής ομαλότητας και ηρεμίας, ακόμα και ζητήματα ευρωπαϊκής ταυτότητας και τρόπου ζωής».

Παράλληλα, αυξάνονται και οι δημόσιες εκκλήσεις υπουργών να αλλάξουν στάση οι τοπικές κοινωνίες και να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου που ζήτησε από τους πολίτες να βάλουν πλάτη στο θέμα, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το θέμα όμως για τη ΝΔ είναι ότι πέρα από τα στελέχη της σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και τους βουλευτές της, θα πρέπει να βάλουν πλάτη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο.

Και εδώ αναδεικνύεται η λαϊκή ρήση, ότι η ΝΔ θερίζει ό,τι έσπειρε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, άσχετα εάν μετά τις εκλογές στελέχη της είπαν δημόσια ότι η προσφυγική κρίση οφείλεται στις γεωπολιτικές συνθήκες.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα ή λόγω της αδυναμίας της θα προκύψει ένας Έλληνας Σαλβίνι με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κεντροδεξιά.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024