Ο πασίγνωστος ηθοποιός χαρακτήρισε την 16χρονη ακτιβίστρια «ηγέτιδα της εποχής» προσθέτοντας ότι αισθάνεται αισιόδοξος «λόγω της Γκρέτα και των νέων ακτιβιστών», για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Τη στήριξή του στην Γκρέτα Τούνμπεργκ εξέφρασε δημόσια, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός χαρακτήρισε την 16χρονη ακτιβίστρια «ηγέτιδα της εποχής» προσθέτοντας ότι αισθάνεται αισιόδοξος «λόγω της Γκρέτα και των νέων ακτιβιστών», για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.

«Η ιστορία θα μας κρίνει»

«Υπάρχουν λίγες φορές στην ανθρώπινη ιστορία, όπου οι φωνές ενισχύονται σε τόσο καθοριστικές στιγμές και με τέτοιο τρόπο που φέρνει αλλαγές, αλλά η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει γίνει ηγέτιδα της εποχής μας. Η ιστορία θα μας κρίνει για αυτό που κάνουμε σήμερα για να εγγυηθούμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαύσουν τον ίδιο πλανήτη, ο οποίος τόσο ξεκάθαρα θεωρούμε δεδομένο», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Ελπίζω ότι το μήνυμα της Γκρέτα είναι μια κλήση αφύπνισης προς τους ηγέτες του κόσμου οπουδήποτε ο χρόνος της αδράνειας έχει τελειώσει. Λόγω της Γκρέτα και των νέων ακτιβιστών παντού στον κόσμο είμαι αισιόδοξος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ήταν τιμή μου να περάσω χρόνο με την Γκρέτα. Εκείνη και εγώ δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ελπίζοντας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας», καταλήγει ο βραβευμένος ηθοποιός.

View this post on Instagram

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον. Πρόσφατα μάλιστα είχε στείλει και το δικό του μήνυμα για τη σωτηρία του ελληνικού βυθού.

Δημοσιοποιώντας ένα βίντεο το οποίο αποκαλύπτει την κατάσταση στον βυθό της Άνδρου.

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε», είχε αναφέρει ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr