Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct Weekend βρέθηκε την Κυριακή (3/11) ο οικονομολόγος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Αντώνης Ζαΐρης.

Η ευεργετική μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, τα ρεκόρ που σημειώνουν τα ελληνικά ομόλογα αλλά και τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία στον τομέα της λιανικής ήταν τα κύρια θέματα που θα βρέθηκαν στο τραπέζι του One Direct Weekend, με τον κ. Ζαΐρη να δίνει τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι πρώτες ενδείξεις για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώνται θετικά, γεγονός που αποτυπώνεται και στην αγορά, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος συμπυκνώνει τις επιχειρηματικές προσδοκίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ανήλθε από τις 101 στις 105 μονάδες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐρης υποστήριξε πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να απελευθερωθεί και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει πολύ η μείωση των συντελεστών φορολόγησης, όπως και η αναστολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων, απελευθερώνοντας δανειοδοτήσεις τραπεζών αλλά και δίνοντας κίνητρα σε επιχειρήσεις.

Πηγή: onetv.gr