Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η προσπάθεια επτά μαχητών της ζωής να λάβουν μέρος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η προσπάθεια επτά μαχητών της ζωής να λάβουν μέρος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Τους χωρίζουν από το όνειρο μερικές εκατοντάδες ευρώ. Από το όνειρο της συμμετοχής και την αίσθηση της ισοτιμίας

Τους χωρίζουν από το όνειρο μερικές εκατοντάδες ευρώ. Από το όνειρο της συμμετοχής και την αίσθηση της ισοτιμίας. Επτά μαχητές της ζωής, μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης, που ασχολείται με την κατάρτιση και την επαγγελματική αποκατάσταση ΑμΕΑ, ζουν με το όνειρο να λάβουν μέρος στον φετινό, 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Το δοκίμασαν πρώτη φορά πέρυσι με θεαματικά αποτελέσματα στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους. Και ενθουσίασαν όσους είχαν την τύχη να τους δουν να πραγματοποιούν αυτόν τον άθλο. Το επανέλαβαν άλλες δύο φορές σε διαφορετικές διοργανώσεις. Και περίμεναν όλη την χρονιά, με σκληρή προπόνηση, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα διοργανωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Δυστυχώς το όνειρο απομακρύνεται λόγω της δυσκολίας να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την μετάβαση και την διανυκτέρευσή της ομάδας στην πρωτεύουσα. Μοναδική ελπίδα για να το καταφέρουν στον ελάχιστο χρόνο που πλέον απομένει είναι η προσφορά των συνανθρώπων τους…

Σύμμαχός τους σε αυτήν την τιτάνια  προσπάθεια είναι η γυμνάστρια ειδικής αγωγής του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης, κα Δώρα Καψάλη. «Πέρυσι τα παιδιά έλαβαν για πρώτη φορά μέρος. Όταν τερμάτισαν τα 1000 μέτρα ήταν κατενθουσιασμένα. Κι αυτό επειδή τα κατάφεραν! Είχαν καταβάλει τεράστια προσπάθεια και ήταν πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή τους. Δεν φαντάζεστε πόσο στεναχωρήθηκαν όταν τους είπα ότι φέτος δεν θα κατεβούμε στην Αθήνα. Ρωτούν συνέχεια «Μα γιατί»; Είναι κάτι σπουδαίο γι’ αυτά», λέει η κα Καψάλη.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 30-40 ετών, με κινητικές δυσκολίες, νοητική στέρηση ή ψυχολογικά προβλήματα που δεν μπορούν εύκολα να πάρουν μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση ούτε κάποιος άλλος να αναλάβει την ευθύνη για την μεταφορά τους. Φέτος, αν τελικά τα καταφέρουν, οι επτά μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης, θέλουν να δοκιμαστούν στην διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

«Για εμάς είναι σημαντικό να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες όχι μόνο για παιδιά ΑμΕΑ αλλά και για άτομα τυπικής ανάπτυξης. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο για να προωθηθεί η κοινωνικότητα, η ευαισθησία και η ένταξη στην κοινωνία με απώτερο σκοπό μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Άλλωστε και τα άτομα τυπικής ανάπτυξης κερδίζουν πολλά από μια τέτοια συναναστροφή», λέει η κα Καψάλη.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας εμφανίζει φέτος εκτίναξη συμμετοχών, φτάνοντας τις 60.000 από πολλές χώρες του κόσμου. Η διοργάνωση θα είναι για πρώτη φορά διήμερη, με πλούσιες δράσεις, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της ως ένα από τα σπουδαιότερα δρομικά γεγονότα διεθνώς.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024