Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες στην Τζέιν Φόντα για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα

Χειροπέδες στην Τζέιν Φόντα για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα διαδηλώνοντας για την κλιματική αλλαγή.

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα, φορώντας το αναγνωρίσιμο κόκκινο πανωφόρι της, συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα διαδηλώνοντας ενάντια στην απραξία των πολιτικών στις ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή.

«Μία νύχτα στη φυλακή»

«Τούτη τη φορά ίσως χρειασθεί να περάσω τη νύχτα στη φυλακή, όμως δεν με νοιάζει», δήλωσε η γνωστή για την ακτιβιστική δράση της ηθοποιός στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραφαν τη στιγμή που οι αστυνομικοί της περνούσαν χειροπέδες.

«Μία νύκτα για εμένα είναι παιχνιδάκι», αστειεύτηκε η Φόντα, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της ακτιβιστικής της δράσης.

Μαζί με περίπου άλλους τριάντα διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ και Κάθριν Κίνερ καθώς και άλλοι διάσημοι προσκεκλημένοι, η Φόντα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία, τραγουδώντας, στην είσοδο διοικητικού κτιρίου του Κογκρέσου, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Εχουν συνηθίσει τη διαδικασία…

Η Φόντα περίμενε τους αστυνομικούς, που πλέον έχουν συνηθίσει τη διαδικασία, να παρέμβουν και να την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμβολο της κινηματογραφικής οθόνης για τους διάσημους ρόλους της, η Φόντα από τη δεκαετία του ’70 πρωταγωνιστεί επίσης και στους αγώνες για την ειρήνη και τον φεμινισμό.

Παρά τα 82 χρόνια της, η ίδια «εμπνεόμενη από την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους μαθητές που διαδηλώνουν» στρατεύθηκε ενεργά στο κίνημα για την κλιματική αλλαγή, για να υπενθυμίσει «πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας κρίσης που μπορεί να καθορίσει εάν τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024