Αυξήσεις 20%-25% και αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν από το νέο έτος σε περισσότερους από 450.000 συνταξιούχους που παίρνουν επικουρικές συντάξεις. Ολο το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των νέων αυξημένων επικουρικών συντάξεων και των αναδρομικών τους αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».
Οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ που είχαν και τις μεγαλύτερες περικοπές από τον ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), καθώς και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
Συγκεκριμένα, την ημερομηνία που θα ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος (εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο του 2020), θα γίνει από το ΕΤΕΑΕΠ η τρέχουσα καταβολή των νέων αυξημένων επικουρικών και θα ακολουθήσει και η αναδρομική καταβολή (από 4/10/2019), χωρίς να απαιτείται η προσφυγή σε δικηγόρους και σε αγωγές.
Διαβάστε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Ηλία Γεωργάκη :
■ Ποιους αφορούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά;
■ Ποια είναι η λύση που επιλέγεται μετά την απόφαση του ΣτΕ;
■ Ποιοι αναμένεται να λάβουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις;
■ Πως επηρεάστηκαν οι επικουρικές συντάξεις από την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο;
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.