Κριστίν Λαγκάρντ : Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Κριστίν Λαγκάρντ, τέως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αναλαμβάνει σήμερα καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Κριστίν Λαγκάρντ, τέως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο διορισμός της εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 2019 και η θητεία της θα διαρκέσει 8 έτη.
Η κυρία Λαγκάρντ διαδέχεται τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΚΤ από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.
Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ απηύθυνε χθες έκκληση προς τη Γερμανία και τις πλεονασματικές χώρες της Ευρωζώνης να αυξήσουν τις δαπάνες για να στηρίξουν την ανάπτυξη.
Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο η κυρία Λαγκάρντ υπενθύμισε πως για να διασώσουν το ευρώ οι χώρες της Ευρωζώνης συντόνισαν επιτυχώς τις δημοσιονομικές πολιτικές τους στη διάρκεια της κρίσης χρέους.
Η σημαντικότερη πρόσκληση που θα αντιμετωπίσει η κυρία Λαγκάρντ θα είναι «η συμφιλίωση της Γερμανίας με την ΕΚΤ» όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung.
Η εφημερίδα επαινεί την Λαγκάρντ για την ικανότητά να επιτυγχάνει συμβιβασμούς, με τους οποίους να μπορούν όλοι να προχωρήσουν.
Επισημαίνει ωστόσο ότι οι επικριτές της βρίσκονται στη Γερμανία, όπου αποταμιευτές, τραπεζίτες και ακαδημαϊκοί διαμαρτύρονται τα αρνητικά επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442