Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Λαγκάρντ έστρεψε τα βέλη της κατά της Γερμανίας

Η Λαγκάρντ έστρεψε τα βέλη της κατά της Γερμανίας

Τα δόντια της, πριν καλά καλά αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΤ (σ.σ την 1η Νοεμβρίου), έδειξε η Κριστίν Λαγκάρντ, εξαπολύοντας τα βέλη της κατά των χωρών με δημοσιονομικό πλεόνασμα

Τα δόντια της, πριν καλά καλά αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΤ (σ.σ την 1η Νοεμβρίου) η Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε τα βέλη της κατά των χωρών με δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Αναφερόμενη σε αυτές τις χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία, τόνισε πως «δεν κατέβαλαν πραγματικά τις αναγκαίες προσπάθειες» για δημοσιονομική ανάκαμψη ώστε να σταθεροποιήσουν έναν ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είναι εύθραυστη.

Μάλιστα, η εν λόγω επίθεση έγινε μέσα από το γερμανικό δίκτυο RTL.

«Δεν κατέβαλαν πραγματικά αναγκαίες προσπάθειες»

Οι πολιτικές ανάκαμψης ήταν «καλά συντονισμένες κατά το διάστημα αμέσως μετά την κρίση», αλλά «οι χώρες, και κυρίως αυτές που έχουν δημοσιονομικό χώρο, δεν κατέβαλαν πραγματικά τις αναγκαίες προσπάθειες. Αναφερόμαστε προφανώς στις χώρες που έχουν χρονίως δημοσιονομικό πλεόνασμα, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και ορισμένες άλλες στον κόσμο», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το δημοσιονομικό πλεόνασμα και να επενδυθεί στις υποδομές -οι οποίες, μεταξύ μας, έχουν πραγματικά ανάγκη αντίθετα με αυτό που φανταζόμαστε-, γιατί να μην γίνουν επενδύσεις στην εκπαίδευση, στην καινοτομία για να επιτραπεί μία καλύτερη εξισορρόπηση δεδομένων των σημερινών ανισορροπιών;», συνέχισε η Κριστίν Λαγκάρντ, η διάδοχος του Μάριο Ντράγκι, η χαλαρή νομισματική πολιτική του οποίου έχει προκαλέσει γκρίνια στη Γερμανία.

«Οι κεντρικές τράπεζες, στο σύνολό τους, έκαναν την δουλειά τους», εκτίμησε η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζοντας την λύπη της που ορισμένες φορές «ήταν λίγο μόνες στην επιχείρηση αυτή».

«Μοιραζόμαστε μόνο… ένα νόμισμα»

Στην ευρωζώνη «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία αλληλεγγύης στην ενιαία νομισματική ζώνη», είπε. «Μοιραζόμαστε ένα νόμισμα, δεν μοιραζόμαστε πολλή δημοσιονομική πολιτική προς το παρόν», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει, και μπορούμε να λυπούμαστε γι’ αυτό -ξέρω ότι ορισμένοι λυπούνται, είναι πολύ φυσικό -, ένας κοινός προϋπολογισμός στην ευρωζώνη», ακόμη και εάν «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στα στοιχεία ενός προϋπολογισμού» που πρέπει τώρα «να εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων», είπε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024