Ο 64 ετών πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ανεύρυσμα στις 11 Νοεμβρίου, όπως ανέφεραν οι σύμβουλοί του.
Ο πολιτικός του Λουξεμβούργου που διατέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2014, επρόκειτο να αποχωρήσει από την προεδρεία την Παρασκευή, παραδίδοντας την σκυτάλη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ωστόσο, η αλλαγή αυτή αναβλήθηκε καθώς η ίδια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι πρόεδροι της Κομισιόν έχουν πενταετή θητεία που ενδέχεται να ανανεωθεί.
Τον Φεβρουάριο του 2017 όμως, ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι δεν θα συζητήσει το ενδεχόμενο της ανανέωσης της εντολής το 2019.
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.