Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ σε απόγνωση : Με λεονταρισμούς καλύπτουν την αντιπολιτευτική τους ένδεια

ΣΥΡΙΖΑ σε απόγνωση : Με λεονταρισμούς καλύπτουν την αντιπολιτευτική τους ένδεια

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία το τελευταίο διάστημα είναι απασχολημένα με τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος, παρακολουθούν με αμηχανία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φέρνει μία σειρά από φιλολαϊκά μέτρα

Οι λεονταρισμοί του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Προανακριτική μετά την απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεσή τους από την επιτροπή, φέρνουν στο προσκήνιο την αντιπολιτευτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές ψάχνει τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία το τελευταίο διάστημα είναι απασχολημένα με τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος, παρακολουθούν με αμηχανία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φέρνει μία σειρά από φιλολαϊκά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε πρόσφατα – ελλείψει σοβαρών πολιτικών προτάσεων  –  να διαφοροποιηθεί σε σχέση με την κυβέρνηση στο θέμα με την ψήφο των αποδήμων,  ζήτημα για το οποίο υποτίθεται ότι προσερχόταν στον διάλογο με συναινετική διάθεση.

Γρήγορα όμως, κατάλαβε ότι η πολιτική απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει ακόμη και σε αυτό το ζήτημα θα του δημιουργούσε προβλήματα και έτσι αποφάσισε να αφήσει τους δογματισμούς και να προσπαθήσει να συμφωνήσει μαζί με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευρύνεται η διαφορά

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία του ως αξιωματική Αντιπολίτευση με αρκετούς μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος να κατηγορούν την ηγεσία για «χλιαρή» αντιπολίτευση, φαίνεται βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων ότι η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανοίγει.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ΝΔ κινείται μεσοσταθμικά στο 38,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25% και τρίτη δύναμη να παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 6%.

Μπορεί για κάποιους να θεωρείται πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ένα come back , ωστόσο αυτό που φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο στο εσωτερικό είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπολείπεται 19 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την κυβέρνηση να έχει θετικές αναφορές από τον κόσμο για μία σειρά νομοθετημάτων όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι φοροελαφρύνσεις και η πρωτοβουλία της να βρεθεί λύση για την ψήφο των αποδήμων ενώ την ίδια στιγμή η αξιωματική Αντιπολίτευση μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να «στριμώξει» την κυβέρνηση.

Λεονταρισμοί ΣΥΡΙΖΑ

Τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όπου αποφασίστηκε – κατά πλειοψηφία – η εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή επειδή έχουν κληθεί και ως μάρτυρες και οι λεονταρισμοί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν, αποδεικνύουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να δυναμιτίσει το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Παύλος Πολάκης θυμήθηκε τον παλιό… καλό εαυτό του και με τις αναφορές του σε «χουντικής έμπνευσης απόφασης της πλειοψηφίας της προανακριτικής», αντίδραση που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα.

Το θέμα της Novartis άλλωστε μετά την Προανακριτική που αποφασίστηκε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει αρχίσει να γυρνάει μπούμερανγκ εδώ και καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο ίδιος ο Παύλος Πολακης με μία ανάρτηση στο Facebook όσο και η γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ προμηνύουν ένα εκρηκτικό κλίμα στην επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Οι «απειλές» ότι δεν θα θα κάνουν αποδεκτή την απόφαση της πλειοψηφίας δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει ενδεχομένως να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα και να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Επιστολή Τασούλα σε Τσίπρα

Μετά τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας στην Προανακριτική για εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλο, ο πρόεδρος της Ιωάννης Μπούγας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία τον ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Όπως έγινε γνωστό, εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει, με επιστολή του, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να ορίσει τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο στις εργασίες της Επιτροπής.

Προς αναβολή η συνεδρίαση της Πέμπτης;

Καθώς, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, απαιτούνται τρεις ημέρες προκειμένου να απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε ως αντικείμενο την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή θα μετακινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εγγράφως ποιους βουλευτές ορίζει να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024