Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε το θέμα της εξαίρεσής του κατά τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, βάζοντας για λίγο στην άκρη τους «παλικαρισμούς» του τύπου «αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά»

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε το θέμα της εξαίρεσής του κατά τον προσφιλή του τρόπο, δηλαδή μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, βάζοντας για λίγο στην άκρη τους «παλικαρισμούς» του τύπου «αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά».

Βγάζοντας σέλφι μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επίσης εξαιρέθηκε από την επιτροπή, έγραψε: «Χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ/ΚΙΝΑΛ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακόπουλου από τις εργασίες της επιτροπής, με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες!!».

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για τριπλό σκοπό πίσω από την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. «Ο σκοπός του τριπλός, να ελέγξουν την σύνθεση της επιτροπής για να προφυλάξουν μάρτυρες όπως τον Φρουζή και τον Μανιαδάκη, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώσαμε 32 δις ευρώ παραπάνω από αυτά που έπρεπε να πληρώσουμε και βέβαια να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που διερευνούν τις ποινικές ευθύνες των υπουργών τους!!».

Κλείνοντας, ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία (απείχαμε από την ψηφοφορία μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν την εξαίρεσή μας, καθώς οι επιτροπές συγκροτούνται με πρόταση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και με κανέναν άλλον τρόπο). Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην επιτροπή».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr