Καλεσμένοι στην εκπομπή One Direct βρέθηκαν την Πέμπτη (31/10) οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, με φόντο την συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άσυλο στους πρόσφυγες

Καλεσμένοι στην εκπομπή One Direct βρέθηκαν την Πέμπτη (31/10) οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, με φόντο την συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άσυλο στους πρόσφυγες.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά ότι «το θέμα της ιθαγένειας στην Ελλάδα ήταν πάντα πολύ σφιχτό και οι εισηγήσεις όλων των ανθρώπων, των τεχνοκρατών, του υπουργείου Εξωτερικών ήταν πάντα προς την ίδια γραμμή.

Η άποψη της Νέας Δημοκρατίας συμβαδίζει με τη γραμμή που η Ελλάδα πάντα ακολουθούσε επί του θέματος» υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουμε λίγο διαφορετικοί σε αυτό το ζήτημα. «Χρειάζεται ένα διαφορετικό οργανωτικό πλαίσιο, προκειμένου να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τη μεγάλη πίεση που ασκεί η μετανάστευση, πράγμα που φέρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο,που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημητρίου.

Από τη μεριά του ο κ. Γιαννούλης, απαντώντας στο κατά πόσο έγιναν λάθος χειρισμοί στη διαχείριση του προσφυγικού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η έκρηξη του προσφυγικού αιφνιδίασε την Ευρώπη και κορυφαίους θεσμούς.

«Αιφνιδιάστηκαν κορυφαίοι θεσμοί από την έκρηξη και από την στάση της Τουρκίας, και από μία σειρά εξελίξεων αιφνιδιάστηκε όλος ο κόσμος από το προσφυγικό. Δεν μπορούμε να ζητάμε από μία κυβέρνηση, να το διαχειριστεί τώρα, εν ψυχρώ, κρίνοντας τα πράγματα σήμερα και συγκρίνοντάς τα με το πώς ήταν το 2015.

Σίγουρα έγιναν λάθη, αλλά η βασική διαφορά, είναι το γεγονός ότι σήμερα προσπαθούμε να κάνουμε μία διάκριση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, ενώ μιλάμε στην πραγματικότητα για ανθρώπους.

Προσπαθούμε να δούμε ποιος είναι πιο φιλικά διακείμενος απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αξία από το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή;» δήλωσε ο κ. Γιαννούλης, κατηγορώντας την ΝΔ ότι χρησιμοποιεί τις ευρωπαϊκές συνθήκες αλά καρτ.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr