Σε τηλεφωνική επικοινωνία μίλησε στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που έφυγε σήμερα από τη ζωή, Γιάννη Σπανό

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μίλησε στην εκπομπή One Talk το βράδυ της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που έφυγε σήμερα από τη ζωή, Γιάννη Σπανό.

Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 1968 στην ταινία «Όμορφες μέρες», όταν ο κ. Μητσιάς ήταν ακόμα ερασιτέχνης τραγουδιστής.

Στην πορεία οι δύο άντρες συναντήθηκαν ξανά με τον κ. Μητσιά να ερμηνεύει τα τραγούδια «Το Μαρικάκι» και «Το φεγγάρι», ενώ αργότερα συνεργάστηκαν στον δίσκο «Του καιρού τα ρέματα» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου. Η τελευταία κοινή τους δουλειά ήταν στο δίσκο «Πλησιάζοντας τον Καβάφη».

Για το μεγάλο μουσικοσυνθέτη, ο κ. Μητσιάς υποστήριξε πως «η προσφορά του Γιάννη είναι μεγάλη με τις τρεις ανθολογίες του να αποτελούν μια προσφορά στα ελληνικά γράμματα». «Μπήκανε οι ποιητές στα σπίτια μας και τραγουδήσανε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσιάς σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και την κληρονομιά που άφησε στον ελληνικό λαό.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr