Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ευρώπη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο τραπέζι του One Direct

Η Ευρώπη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο τραπέζι του One Direct

Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, μιλώντας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και τη στάση της Ευρώπης απέναντι στη διαχείριση του.

Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Πέμπτη (31/10) ο αντιπρόεδρος Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, μιλώντας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τη στάση της Ευρώπης απέναντι στη διαχείριση του.

Παρουσίασε το αντικείμενο και το έργο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μιλώντας για τους τρόπους και βαθμούς επέμβασης που μπορεί να έχει όπου και όποτε καταστεί απαραίτητο.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγγελόπουλος «Το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνος για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα 47 κράτη μέλη του. Αποτελούμενο από δύο τμήματα – το Επιμελητήριο Τοπικών Αρχών και το Επιμελητήριο των Περιφερειών – και τρεις επιτροπές, συγκεντρώνει 648 εκλεγμένους αξιωματούχους που εκπροσωπούν περισσότερες από 200.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές».

Ως την πιο σημαντική παρέμβαση επί του προσφυγικού, ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε πως είναι αυτή που είχε κάνει και η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς ότι τα hot spot στα νησιά πρέπει να κλείσουν.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη πολιτική απόφαση που ελήφθη το 2015 από το άτυπο συμβούλιο υπουργών, που όρισε πέντε προσωρινούς τόπους στην Ελλάδα και έξι στην Ιταλία και βέβαια αυτό δίνει έναυσμα για την πολιτική διαπραγμάτευση που κορυφώνεται σήμερα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024