Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βολές» Αυγενάκη για πολυϊδιοκτησία, βία, μπούλινγκ κατά διαιτητών και αθλητικό νομοσχέδιο

«Βολές» Αυγενάκη για πολυϊδιοκτησία, βία, μπούλινγκ κατά διαιτητών και αθλητικό νομοσχέδιο

«Αν υπάρχουν αφανείς ιδιοκτήτες, η ΕΕΑ που δεν πρόλαβε το καλοκαίρι να εξετάσει εγκαίρως, και έπρεπε να δώσει τις σχετικές άδειες τότε θεωρώ ότι πρέπει να το κάνει και να εξετάσει τις καταγγελίες»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην συνέντευξη του στον Politica 89,8 ήταν ξεκάθαρος και γύρω από το σοβαρό θέμα της πολυιδιοκτησίας.

«Για την πολυιδιοκτησία, η διοίκηση της ΕΠΟ είχε προλάβει να περάσει συγκεκριμένους κανονισμούς με όμορφο τρόπο, κακώς κατά την γνώμη μου, και ταχθήκαμε εναντίον επειδή είχαμε άποψη. Το κατάλαβαν και οι ίδιοι με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αλλαγή.

Αν υπάρχουν αφανείς ιδιοκτήτες, η ΕΕΑ που δεν πρόλαβε το καλοκαίρι να εξετάσει εγκαίρως, και έπρεπε να δώσει τις σχετικές άδειες τότε θεωρώ ότι πρέπει να το κάνει και να εξετάσει τις καταγγελίες. Ζητήματα που μέχρι τώρα τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, δεν μπορεί να συμβεί επί των ημερών μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τα συζητήσουμε. Αν η ΦΙΦΑ με την ΟΥΕΦΑ, δεν θέλουν να συνεργαστούν τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε, γιατί υπάρχει το αυτοδιοίκητο και εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να το κάνουμε, ώστε να παρέμβουμε με τον δικό μας τρόπο».

Για την πρόσφατη ενεργοποίηση της διάταξης του Νόμου περί παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων και για τα όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή από δημοσιογράφο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε : “Δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει πως συχνά έχουμε περιπτώσεις διατύπωσης λεκτικής βίας και από δημοσιογράφους. Εδώ οφείλω να πω ότι τα πειθαρχικά όργανα του ΠΣΑΤ ή της ΕΣΗΕΑ δεν έχουν πράξει τα δέοντα. Εγώ ήμουν πολύ σαφής. Εντόπισα και διαπίστωσα ότι υπάρχει παρότρυνση για βία, απευθύνθηκα στον συγκεκριμένο κύριο που είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις και ήδη έχει φτάσει σχετικό υπόμνημα όπου δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις και στην συνέχεια θα συνεδριάσει η ΔΕΑΒ για να αποφασίσει ο νόμος. Όμως υπάρχουν ήδη τοποθετήσεις σε διαδικτυακό κανάλι όπου ήδη ενεργοποιήθηκε και ο αθλητικός εισαγγελέας και θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος.

Υπήρξαν και άλλα περιστατικά από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπου προφανώς είχαν πιει αλκοόλ και δεν περιορίστηκαν μόνο μεταξύ τους αλλά και στην κυκλοφορία αυτής της εικόνας στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σειρά αρνητικών σχολίων και το οποίο επίσης δεν άφησε στην τύχη του ο αθλητικός εισαγγελέας. Από την άλλη είδαμε ότι και η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα, κάτι που με βρίσκει απόλυτα ευχαριστημένο. Όσο υπάρχει ανοχή από τις διοικήσεις, θα βρίσκουν και να κάνουν.

Ενοχλήθηκα όταν μια ομάδα, ένα τσούρμο, ανθρώπων μπούκαρε σε μια προπόνηση νέων παιδιών όπου τους υποχρέωσαν να βγάλουν τις φανέλες τους, τις πήραν και εξαφανίστηκαν και δεν υπήρξε καμία καταδίκη από την διοίκηση της ομάδας που θεωρητικά ανήκουν, λέω θεωρητικά γιατί δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με την εν λόγω ομάδα. Δεν υπάρχει καλή ή κακή βία, είναι βία από όπου και αν προέρχεται. Πρέπει να δουλέψουμε σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερη ποιότητα πολιτών και ποδοσφαίρου”.

“Το θέμα της παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου μου”

Για τις καταγγελίες περιστατικών μπούλινγκ κατά των διαιτητών ακόμα και ξένων αλλά και εντεταλμένων της ΟΥΕΦΑ και το “εμπρηστικό κλίμα” στο ελληνικό ποδόσφαιρο με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως: “Αυτήν την στιγμή το θέμα είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να μην μπαίνουν οι οπαδοί στη διαδικασία να ακούν την άποψη του ενός και του άλλου αναλυτή. Το θέμα της παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ναι είναι αρμοδιότητα του Υπουργού σε περίπτωση που ο εισαγγελέας δεν είναι σε θέση να το εντοπίσει. Το θέμα των δυσμενών κρίσεων δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.

Εγώ μιλάω για την αρμοδιότητα του Υπουργείου. Έχω συναντήσει διαφορετικές συμπεριφορές ακόμα και από την δικαστική αρχή. Τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν και ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει να σοβαρεύει. Για να γίνει αυτό, μέρος της ευθύνης έχει το Υπουργείο και νομίζω ότι δεν έχουμε δείξει ολιγωρία, αντιθέτως έχουμε κρατήσει ίσες αποστάσεις και έχουμε πει καθαρές κουβέντες. Κάποιοι πίστευαν πως δεν τα εννοώ όμως και τα εννοώ και τα κάνω πράξη. Κάποιοι νόμιζαν ότι όσα λέει ο Αυγενάκης, τα λέει για κάποιους άλλους. Όσοι έχουν κάνει το λάθος να με χρεώνουν στον έναν και τον άλλον, τους λέω ότι καταναλώνουν τζάμπα μελάνι.

Εγώ είμαι βουλευτής της ΝΔ, έχω εκλεγεί από τον κόσμο του νομού Ηρακλείου και απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ αρκετά για αυτό. Συνεργάζομαι με όλα τα θεσμικά όργανα, μιλάω με όλους τους φορείς και τους πάντες. Είμαι αυστηρός εκεί που πρέπει και εξαιρετικά συνεργάσιμος εκεί που χρειάζεται. Δεν σας κρύβω ότι από κάποιες ΠΑΕ βλέπω μια βελτίωση στην συμπεριφορά τους. Είναι όμως και στιγμές που νιώθω ότι υπάρχει μια στασιμότητα από την πλευρά της ΕΠΟ που είναι έως και ηθελημένη.

Υπάρχουν πράγματα που με ενοχλούν όπως για παράδειγμα όταν μέσα στο καλοκαίρι η ΕΠΟ έφερε προς έγκριση τον πειθαρχικό κώδικα και αντί να τον κάνει πιο σκληρό, τον ελάφρυνε, τον έκανε πιο μαλακό. Προσφάτως ζητήσαμε από την ΕΠΟ να ενεργοποιήσει το δικαίωμα της και να αλλάξει τον πειθαρχικό κώδικα ώστε να τιμωρεί και με μείωση βαθμών προκειμένου οι υπαίτιοι να “πονέσουν” και να καταλάβουν ότι δεν κάνουν ότι θέλουν, ότι πληρώνουν ένα πρόστιμο και μετά τελείωσε.”

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024