Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός : «Έτσι γλίτωσα από τα συντρίμμια το 1999»

Σεισμός : «Έτσι γλίτωσα από τα συντρίμμια το 1999»

Η συγκλονιστική ιστορία του κοριτσιού που έχασε αδελφή, πατέρα και παππού όταν έπεσε το σπίτι τους στον σεισμό

Μνήμες του καταστροφικού και φονικού σεισμού των τελευταίων ετών ξύπνησε η ιστορία της Γιώτας Κότα, που φιλοξένησε το βράδυ της Τρίτης στα «Μεσάνυχτα», η Ελεονώρα Μελέτη.

Κατοικώντας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, η πολυκατοικία όπου διέμενε με την οικογένειά της κατέρρευσε με αποτέλεσμα εκείνη να βρεθεί εγκλωβισμένη για 5,5 ώρες στα συντρίμμια της, μαζί με την 13χρονη αδερφή της, τον πατέρα της και τον παππού της.

Η Γιώτα Κότα καθήλωσε με τις συγκλονιστικές περιγραφές της από την 7η Σεπτεμβρίου του 1999, τότε που το σπίτι της κυριολεκτικά την καταπλάκωσε μετά τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

Περιέγραψε καρέ καρέ τη στιγμή του σεισμού, τα πρώτα λεπτά που συνειδητοποίησε πως κάτι σοβαρό συμβαίνει, αλλά και τα λόγια που αντάλλαξε με τον πατέρα της πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή.

Θυμήθηκε τις ώρες αναμονής μέχρι τον απεγκλωβισμό της, τα πρώτα λόγια των διασωστών και τη μητέρα της όταν την έβγαλαν από τα συντρίμμια. Μοιράζεται με τους τηλεθεατές τη στιγμή που ενημερώθηκε πως έχασε τον πατέρα, την αδελφή και τον παππού της στα συντρίμμια.

«Δεν κατάλαβα ότι γινόταν σεισμός, ξαφνικά μαύρισαν όλα. Ο πατέρας μου κάτω από τα χαλάσματα μου μιλούσε και με καθησύχαζε. Όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινα ότι αλλάζει η αναπνοή του πατέρα μου, μέχρι που δεν τον άκουγα πια. Έμεινα 5,5 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Κατάλαβα ότι έπεσε η πολυκατοικία όταν με απεγκλώβισαν. Ήμουν εγκλωβισμένη στα χαλάσματα και πονούσα. Όταν με απεγκλώβισαν αγκάλιασα πολύ δυνατά τη μητέρα μου.

Όταν ρώτησα τι απέγιναν ο πατέρας μου με τη αδελφή μου δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Έμαθα για το χαμό της αδερφής μου και του πατέρα μου δύο μέρες μετά από τη μαμά μου. Τον πρώτο καιρό ένιωθα πολύ άσχημα που εγώ ήμουν ζωντανή και οι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Τώρα πια δεν φοβάμαι τους σεισμούς, φοβάμαι μην πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι», είπε η Γιώτα Κότα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024