Άγνοια σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πρόληψης μίας σειρά σοβαρών ασθενειών μέσω του εμβολιασμού, στην ενήλικη ζωή, διαπιστώνουν οι επιστήμονες.

Άγνοια σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πρόληψης μίας σειρά σοβαρών ασθενειών μέσω του εμβολιασμού, στην ενήλικη ζωή, διαπιστώνουν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει η πλειοψηφία, το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων περιλαμβάνει 13 εμβόλια για περισσότερα από 17 νοσήματα, τα οποία χορηγούνται δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ανάμεσα σε αυτά είναι: -η εποχική γρίπη από την οποία νοσεί 1 στους 10 Έλληνες κάθε χρόνο – κυρίως άτομα με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους, – ο έρπης ζωστήρας που είναι μία ιδιαίτερα επώδυνη νόσος, η οποία πλήττει κυρίως ηλικιωμένα άτομα λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού, και  -η πνευμονιοκοκκική πνευμονία που αποτελεί τη σοβαρότερη επιπλοκή της γρίπης σε άτομα όλων των ηλικιών, με πολύ μεγάλη θνητότητα.

Στα οφέλη του εμβολιασμού στον ενήλικα πληθυσμό από τα τρία αυτά νοσήματα εστιάζει η Εκστρατεία Ενημέρωσης που ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και η οποία θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε 11 δήμους της Αττικής και 20 πανελλαδικά, με σύνθημα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο».

Την εκστρατεία διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr