Πήραν τα εσώρουχα του Μπαγκντάντι για να «τσεκάρουν» το DNA του
Μια μυστική πηγή είχε πάρει εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε σήμερα ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων
Μια μυστική πηγή είχε πάρει εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε σήμερα ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.
Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τζαν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.
- Η «Kristin» δείχνει τα δόντια της: Πού αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Με 4 «πιόνια» ο Τραμπ στη σκακιέρα της Αν. Μεσογείου
- «Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική φυσική του κατάσταση» – Η UEFA αποθεώνει την ομάδα του Πειραιά
- Ιράν: Συλλήψεις και για διαδηλώσεις προηγούμενων ετών – Μαζική εκστρατεία διώξεων μετά την καταστολή των κινητοποιήσεων
- Βιολάντα: «Δεν θα ησυχάσει κανένας μας μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι» – Συγκλονίζει ο γιος θύματος
- Ροντινέι: Γιόρτασε τα γενέθλιά του με το καλύτερο δώρο – Οι ευχές που δέχθηκε (vid+pics)


