Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ISIS : Ο σκύλος - ήρωας που «έφαγε» τον αλ Μπαγκντάντι και οι αιχμάλωτοι των ΗΠΑ

ISIS : Ο σκύλος – ήρωας που «έφαγε» τον αλ Μπαγκντάντι και οι αιχμάλωτοι των ΗΠΑ

Η επίλεκτη μονάδα του αμερικανικού στρατού που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είχε μεταξύ των μελών της έναν σκύλο, ο οποίος προσέφερε «απίστευτες υπηρεσίες»

Η επίλεκτη μονάδα του αμερικανικού στρατού που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είχε μεταξύ των μελών της έναν σκύλο, ο οποίος προσέφερε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως η ταυτότητά του πρέπει να «προστατευθεί», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ.

Το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου και «ανάρρωσε πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος αρνήθηκε εντούτοις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης».

Τη φωτογραφία αλλά όχι και το όνομα, καθώς παραμένει απόρρητο, του σκύλου έδωσε στη δημοσιότητα ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποχαρακτηρίσαμε μια φωτογραφία αυτού του υπέροχου σκύλου (το όνομα του δεν έχει αποχαρακτηριστεί), ο οποίος έκανε φανταστική δουλειά για την αιχμαλώτιση και εξουδετέρωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε διάστημα μίας ώρας, η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε συγκέντρωσε περισσότερα από 120.000 like στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε ήδη τη δουλειά ενός «φανταστικού σκύλου, ενός πολύ χαρισματικού σκύλου», ανακοινώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Δύο αιχμάλωτοι

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο, δύο άνδρες πιάστηκαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια της επιδρομής εναντίον του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Τους κρατάμε σε ασφαλή τοποθεσία» δήλωσε συγκεκριμένα ο αμερικανός στρατηγός, δίνοντας λεπτομέρειες για την επιχείρηση που διεξήχθη στη βορειοδυτική Συρία.

«Ενώ επιβεβαίωναν τον στόχο, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακάλυψαν ότι ο Μπαγκντάντι κρυβόταν σε ένα τούνελ. Η ομάδα είχε προσεγγίσει τον Μπαγκντάντι και σταμάτησε όταν εκείνος πυροδότησε τα εκρηκτικά στη ζώνη του» περιέγραψε ο στρατηγός.

Διαβάστε επίσης: Ο «καθηγητής» – Αυτός είναι ο νέος αρχηγός του ISIS με το σκληρό προφίλ

«Η σορός του Μπαγκντάντι μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο»

Η σορός του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους «μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του με τη βοήθεια τεστ DNA» εξήγησε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η «διαχείριση» των λειψάνων του έγινε με τον «προσήκοντα τρόπο».

Σύμφωνα με τον Μίλεϊ, η επιχείρηση διεξήχθη «αποκλειστικά» από αμερικανούς στρατιώτες. Εκείνοι κατέσχεσαν «υλικό», το οποίο εξετάζεται.

Όπως σημείωσε, οι αμερικανικές αρχές δεν σχεδιάζουν να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή βίντεο από τον θάνατό του, επί του παρόντος.

«Η κατάσταση ασφαλείας στη Συρία παραμένει περίπλοκη», επισήμανε, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, καθώς «οι πολυάριθμοι κρατικοί και μη κρατικοί παράγοντες βρίσκονται σε διαμάχη για τον έλεγχο των εδαφών και των πόρων αυτής της χώρας».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024