«Το ένδοξο και τόσο ηρωικό παρελθόν μας οδηγεί με συνέπεια να πράξουμε το ίδιο και στο μέλλον, όπου και όποτε χρειαστεί», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Όλοι μαζί στρατιώτες της Ελλάδας, ταγμένοι στον κοινό μας ύψιστο σκοπό, θωρακίζουμε αμυντικά τη χώρα για να μπορούν οι Έλληνες να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να αφοσιώνονται στο παραγωγικό τους έργο», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως είπε η «προϋπόθεση επιτυχίας η ενότητα, η ισχυρή θέληση και η αποφασιστικότητα».

«Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση»

Παράλληλα καλεί σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. «Σε μια περίοδο που παρουσιάζονται έντονες προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας της αναθεωρητικής συμπεριφοράς της γείτονος, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο έτοιμοι και σε διαρκή εγρήγορση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο των δημοκρατικών δυνάμεων»

«Η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940, για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία της, ύψωσε το ανάστημά της ενάντια στον κατακτητή και υποχρέωσε τους λαούς να βγουν από την πνευματική και ηθική λήθη που είχαν περιέλθει την περίοδο εκείνη προτρέπει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η συγκεκριμένη ημέρα ας αποτελέσει για εσάς υπενθύμιση της αποστολής σας να διασφαλίζετε αποτελεσματικά την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ειρήνη, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχή μας», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος για να συνεχίσει:

«Η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των δημοκρατικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, γι’ αυτό αποτελεί στόχο μας η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις σταθερές αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών».

Ο υπουργός Άμυνας εξήρε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «τόσο για τη διαρκή προσφορά σας, όσο και για την προσήλωσή σας στην εκπλήρωση της αποστολή σας, δηλαδή την επίτευξη της αποτροπής αλλά και της νίκης εφόσον αυτό χρειαστεί».

«Θέλω να διαβεβαιώσω απανταχού, ότι είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας αποστολή σας, εφόσον χρειαστεί, με σθένος, υψηλό φρόνημα αποφασιστικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το ένδοξο και τόσο ηρωικό παρελθόν, που γεμίζει το παρόν μας με υπερηφάνεια και εθνική ανάταση, μας οδηγεί με συνέπεια να πράξουμε το ίδιο και στο μέλλον, όπου και όποτε χρειαστεί», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος περαιτέρω στην ημερήσια διαταγή του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr