Λίγα λεπτά καταρρακτωδών βροχών έφεραν καταστροφές σε υποστατικά και δρόμους προκαλώντας χάος στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου πλήγηκε από καταρρακτώδεις βροχές που δεν διήρκησαν περισσότερο από μια ώρα. Δρόμοι πλημμύρισαν, υπόγεια και εστιατόρια το ίδιο, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να είναι επί ποδός.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δύναμης οι ανταποκρίσεις άρχισαν από τις 14:00 σε επεισόδια που αφορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επαρχία Λευκωσίας.

Τα επεισόδια αφορούν εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων, αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους χώρους, υποστατικά, πτώσεις δέντρων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε περίπου μέχρι στιγμής σε πέραν από 140 κλήσεις για βοήθεια κυρίως στις περιοχές Αγλαντζιάς και κεντρικής Λευκωσίας ( παλιάς) Λήδρας, Ονασαγόρου. Εργάζονται μέχρι στιγμής με 6 συνεργεία , και γίνεται αυτή τη στιγμή ανάκληση προσωπικού.

Επιπρόσθετα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν ομάδες από ΕΜΑΚ και Λάρνακα και βρισκόμαστε στη διαδικασία να ενισχύθουμε με συνεργεία από Πολιτική Άμυνα και με αριθμό ατόμων από την εθελοντική οργάνωση ΕΤΕΑ.

Δέντρο έπεσε και φράκαρε κεντρικό δρόμο

Από την βροχή συσσωρεύτηκε νερό σε αρκετά σημεία δρόμων προκαλώντας προβλήματα.

Υποστατικά και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ όπως δημοσιεύουν πολίτες στη σελίδα Cy Police Checkpoints δέντρο έξω από το Μετόχι Κύκκου στην Έγκωμη φράκαρε τον δρόμο.

Μαγευτικός υδροστρόβιλος


Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr