Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Η Τουρκία να ελέγξει τους διακινητές αντί να απειλεί την Ελλάδα

Πέτσας : Η Τουρκία να ελέγξει τους διακινητές αντί να απειλεί την Ελλάδα

Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι συντονισμός όλων των κυβερνητικών φορέων και τα αποτελέσματά τους δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας

«Το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι επικοινωνιακό και ότι ο συντονισμός όλων των φορέων της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα μιας εβδομάδος.

«Να ελέγξει η Τουρκία τους διακινητές»

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ακόμη σχολιάζοντας τις δηλώσεις  Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι το βασικό ζητούμενο είναι η Άγκυρα να ελέγξει τους διακινητές στην επικράτειά της και όχι να απειλεί ότι θα στείλει σε Ελλάδα και Ευρώπη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαίωσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση των ροών μέσα στο χειμώνα και στην ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των επιστροφών κάτι το οποίο -όπως είπε- «δεν γινόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί αλλά οι Έλληνες δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη της στην ανθρωπιά», είπε ο κ. Πέτσας τονίζοντας ότι αυτοί που προωθούνται στην ενδοχώρα είναι άνθρωποι με προσφυγικό προφίλ και οικογένειες.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι την άνοιξη, ώστε να έχουν αποδώσει όλες της οι κινήσεις.

«Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή και ζητούν και τα ρέστα»

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε τη δική του απάντηση στις  δηλώσεις Τσαβούσογλου. «Κάποιοι διακινδυνεύουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και μάλιστα ζητούν και τα ρέστα, την ώρα που τα δικά μας στελέχη του Λιμενικού δίνουν αγώνα για να την προστατεύσουν».

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε την Τουρκία «να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει, αντί να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις».

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας επέκρινε τις μεθόδους της Άγκυρας. «Η Τουρκία λειτουργεί με παράνομο και αυταρχικό τρόπο, με παραβατική συμπεριφορά και δίχως σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», υπογράμμισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε ολοκληρωμένη επιτήρηση στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το τέλος του χρόνου, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει και εξοικονόμηση πόρων».

«Ατυχές περιστατικό η τραγωδία στην Κω»

Όσον αφορά στην τραγωδία στην Κω, με την σύγκρουση λέμβου του Λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για «ατυχές περιστατικό, το οποίο συνέβη σε συνθήκες απόλυτου κόστους, με τα δύο σκάφη εν κινήσει και μάλιστα δίχως οι επιβαίνοντες στην βάρκα να φορούν σωσίβια».

ΥΠΕΞ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας

Ηχηρή ήταν και η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Το υπουργείο έκανε λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς «περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων», οι οποίοι «εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές».

Όπως τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών «περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024