Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος : Εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς εξοπλισμού από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ

Βόλος : Εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς εξοπλισμού από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τη μεταφορά από τη Γερμανία στις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικοπτέρων, χειριστών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Στην αεροπορική βάση του Σεφανοβίκειου μεταφέρθηκε τις τελευταίες ώρες στρατιωτικό υλικό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να έρχονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Βόλο, όπου σχεδιάζεται να παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Το μεγάλο πλοίο – υπό αμερικανική σημαία – που μετέφερε ελικόπτερα και στρατιωτικό εξοπλισμό κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το απόγευμα της Παρασκευής. Από το πρωί του Σαββάτου, άρχισε η εκφόρτωση του στρατιωτικού υλικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι, όσο και καθ΄όλη την διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου και μέχρι το Στεφανοβίκειο.

Η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τη μεταφορά από τη Γερμανία στις αεροπορικές εγκαταστάσεις του Στεφανοβικείου, ελικοπτέρων, χειριστών, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων.

Παράλληλα, αναμένεται να εκσυγκρονισθούν, καθώς και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Oι Αμερικανοί στρατιωτικοί έρχονται στην περιοχή του Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

Προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στον Βόλο και οι ειδικές δυνάμεις της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά των ελικόπτερων του αμερικανικού στρατού:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024