Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Μακρόν - Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Μακρόν – Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο των εξελίξεων τόσο στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο των εξελίξεων τόσο στη Συρία.

Η συνομιλία των δύο ηγετών έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά τις επαφές Πούτιν – Ερντογάν στο Σότσι, εκεί που οι δύο ηγέτες συμφώνησαν κοινές ρωσο-τουρκικές περιπολίες στη βόρεια Συρία.

Τι συζήτησαν

«Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας για το περιεχόμενο των επαφών Ρωσίας – Τουρκίας στο Σότσι, στις 22 Οκτωβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο πρόεδρος Μακρόν χαιρέτισε τη συμφωνία, ενώ οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η συμφωνία σέβεται τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς προωθούν την αποκατάσταση της εδαφικής ενότητας της Συρίας» συμπλήρωσε.

Στη σχετική ανακοίνωση, επίσης, επισημαίνεται ότι «Πούτιν και Μακρόν εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επόμενη συνεδρίαση της Συνταγματικής Επιτροπής για τη Συρία θα είναι εποικοδομητική και παραγωγική».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, οι πρόεδροι Πούτιν και Ερντογάν κατέληξαν σε συμφωνία για κοινές ρωσο-τουρκικές περιπολίες σε βάθος 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, αποφάσισαν η συριακή συνοριοφυλακή να διευκολύνει την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, εντός των επόμενων 150 ωρών.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024