Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτζιάς : Το παρασκήνιο της παραίτησης και ο «επιπόλαιος Τζανακόπουλος»

Κοτζιάς : Το παρασκήνιο της παραίτησης και ο «επιπόλαιος Τζανακόπουλος»

Ο κ. Κοτζιάς επανέφερε το ζήτημα της επιστολής παραίτησης που απέστειλε στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και η οποία δεν έχει δημοσιευτεί, αποδίδοντας την όλη ένταση στους χειρισμούς του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου

Στα παρασκήνια της επεισοδιακής παραίτησης του τον Οκτώβριο του 2018, αλλά και στις οριακές ισορροπίες εντός της κυβέρνησης Τσίπρα αναφέρθηκε εκτενώς και μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποτύπωμα», ο κ. Κοτζιάς επανέφερε το ζήτημα της επιστολής παραίτησης που απέστειλε στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και η οποία δεν έχει δημοσιευτεί, αποδίδοντας την όλη ένταση στους χειρισμούς του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Δεν θα είχα πει ποτέ ότι έχω μια επιστολή αν ο κ. Τζανακόπουλος δεν έκανε την ανόητη δήλωση εκείνη την ημέρα “όποιος θέλει κατεβαίνει από το τρένο έστω και αν δεν έχει πολιτικούς λόγους“ και ότι “η παραίτηση Κοτζιά δεν έχει σχέση με τη πολιτική”. Εγώ του απάντησα: “Διάβασε πρώτα τη παραίτησή μου και μετά να βγάζεις συμπεράσματα”. Πρέπει οι νεαροί μας σύντροφοι να είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο επιπόλαιοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Πρόσθεσε ότι δεν είχε γράψει μόνο μία επιστολή στον κ. Τσίπρα.

Απέρριψε πάντως δημοσίευμα που έλεγε ότι δέχτηκε απειλή από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως είχε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του, και η απόφαση (της απέλασης ρώσων διπλωματικών αξιωματούχων που θεωρήθηκαν ως υπονομευτές της Συμφωνίας των Πρεσπών) ήταν του κ. Τσίπρα με τον αρμόδιο δημόσιο υπάλληλο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024